Nem maradtak egyedül a tanárok

Az ország több pontján is szolidaritást vállaltak a sztrájkoló tanítókkal. Hol kockákkal, hol leállással mutatták meg az emberek, hogy mellettük állnak.

Ma országszerte sztrájkoltak a tanárok. Mint ahogy arról már írtunk, Vas megyében több iskolában leálltak a tanítással Húsz éve nem volt ekkora sztrájk az iskolákban 2016. April 20. 12:06 . Az index úgy tudja, hogy ma 25 ezer tanár sztrájkolt. Galló Istvánné, a munkabeszüntetést szervező Pedagógusok Szakszervezetének vezetője szerint 1185 iskolában, összesen 24 960-an vettek részt a sztrájkban, ez még néhány száz fővel nőhet a beérkező adatoknak megfelelően. Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus sztrájkolt, és volt olyan hely, ahol csak a tanárok egy része.

Ott volt? Látta? Sztrájkolt? Ossza meg velünk, hogy történt az iskola környékén, mi zajlott a tantermekben? Küldjön beszámolót akár képekkel együtt ide: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

De nem csak a tanárok vették ki a részüket a demonstrációból, hanem politikusok, magánszemélyek, orvosok, bírók, és még sokan mások. Néhány helyen valóban megállt az élet öt percre A Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozott a szerdai tüntetéshez 2016. April 18. 19:02 , mutatjuk hogy nézett ez ki az interneten:

A zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei Könyvtár dolgozói is megmutatták, hogy a tanárokkal vannak:

A zalaegerszegi Megyei Könyvtár dolgozói is kiálltak a tanárok mellett
Facebook

Budapesten így hívták szolidaritásra az embereket a tanárok:

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak ötperces demonstrációja
MTI / Balogh Zoltán

Szintén Budapest, a PM munkatársai szimpatizánsok segítségével "kockásra" színezik a Madách teret:

A PM szolidaritási akciója Budapesten
MTI / Illyés Tibor

Egy Facebook felhasználó, Katona Csaba saját készítésű pólóval áll ki a tanárok mellett:

Katona Csaba pólóval vállalt szolidaritást
Facebook / Katona Csaba

Még a bírók is kimutatták szolidaritásukat, méghozzá úgy, hogy a fekete talárjukat nem vették le, amikor elhagyták a tárgyalót:

Feketébe öltözött bírók
444.hu

Boltok is bezártak:

Néhány bolt is bezárt
Kiss László / Facebook

És még rendelők is:

Van aki a rendelést is beszüntette öt percre
Pál Györgyi / Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet