Délben hangos lesz az osztrák-magyar határ

Ma van a nagy osztrák szirénapróba napja. Csak Burgenlandban 320 szólal meg.

Október 1-jén 12 órától 12:45-ig minden szirénát ellenőriz az osztrák polgári védelem. Ausztriában összesen több mint 8300 sziréna van, csak Burgenlanban 320. A tesztriasztás egyrészt a riasztó- és riasztórendszer műszaki felszereltségének ellenőrzésére szolgál, másrészt a lakosságot meg kell ismertetni ezekkel a jelzésekkel és jelentésükkel.

Vészhelyzetben a jelzőhang típusa játszik fontos szerepet, összesen három polgári védelmi jelzés létezik – írja az ORF.at.

 • A háromperces folyamatos hangjelzés „Figyelem”. Ez azt jelenti, hogy közeleg a veszély.
 • Egy másik jelzés, amikor a hang egy percig emelkedik és leesik. Ebben az esetben védőterületekre vagy helyiségekre kell menni.
 • „Minden tiszta” akkor van, ha egy percig folyamatos hangjelzést hallani
 • Ausztria azon kevés országok egyike, ahol országos szirénajelzés van érvényben. A hangjelzéseket hallani fogja Sopron könyéke is.

  A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos