Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra

Egy közpark és egy iskola megújítása válik lehetővé ezáltal.

Szombathely klíma- és környezetvédelmi célkitűzéseinek megvalósításához járul hozzá a nemzetközi JUSTNature projekt. A város sikeresen vett részt és nyert közvetlen EU-s támogatást a JUSTNature programban, így uniós forrásokból tud fejlesztéseket végrehajtani a következő években.

Ez a projekt olyan természetalapú megoldások beépítését teszi lehetővé a városok életébe, amelyek a visszaszoruló bioszférát erősítik, hosszú távon pedig hozzájárulnak a klíma- és környezetvédelem általános céljaihoz. Szombathelyen a Hunyadi út mentén a Lidl és a Szőlősi templom között elhelyezkedő közparkot, valamint a Dési Huber István Általános Iskolát újítják meg így.

A projekt várhatóan 2021 tavaszától 4 éven keresztül, egészen 2025 tavaszáig tart. A szombathelyi projektrész 437.300 euró (nagyjából 156.116.100 forint) támogatást kap. Jelenleg a Támogatási szerződés és a Konzorciumi megállapodás előkészítése folyik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra