„Szombathely az alvó város", amiről aztán időnként kiderül, mégsem alszik annyira

Hajnalig tartó bulik miatt nem tud aludni olvasónk, de a vendéglátósoknak is élni kell valamiből.

Sokszor halljuk: „Szombathely az alvó város", amiről aztán időről időre kiderül, mégsem alszik, ahogy az az olvasónk sem, aki a napokban levelet írt nekünk.

„Múltkor foglalkoztak azzal, hogy a fiatalok hova tudnak menni szórakozni. Én hétvégeken hajnali 4-ig hallgatom a Király utca lakójaként a zenét, ami az Afri Caféból kiszűrődik, nem hiszem el, hogy csak engem zavar” – írta nekünk egyik olvasónk a napokban. Hozzátette, szombatonként is sokat dolgozik, éjszaka szeretne pihenni. Arra kért minket, foglalkozzunk a témával.

Az említett vendéglátóhely egyébként pont kimaradt a múltkori listánkból Szombathely egy halott város? Mi van nyitva este tíz után? 2023. November 18. 19:20 , pedig az egyik legnépszerűbbnek számít jelenleg a városban. Hétköznapokon sokan járnak oda kávézni, beszélgetni, hétvégenként pedig akár táncolni is.

A szórakozóhely vezetője azt mondta, minden engedélyük megvan, szombaton nyitva lehetnek hajnali 4-ig. Hangsúlyozta, hozzájuk még semmilyen panasz nem érkezett. Pont azért tartanak csak kéthetente bulikat, hogy ne zavarják a lakókat.

A belvárosban visszatérő probléma, hogy egy-egy disco, pub vagy kocsma zavarja a környék lakóit. Emlékezzünk csak vissza a Bohém esetére, ami már a harmadik helyen üzemel. A Mártírok terén nyitott, aztán átköltözött az Aréna utcába, onnan pedig a Thökölybe.

Mindenkinek megvan a maga igazsága. Vannak, akik azt mondják, pihenni szeretnének, mert joguk van hozzá, zavarják őket a vendéglátóhelyek, a Fő téri rendezvények. Az önkormányzathoz, rendőrséghez rendszeresen érkeznek panaszok.

A vendéglátósok pedig azt mondják, nem értik miért akarják őket ellehetetleníteni, a fennmaradásukhoz szükségük van a rendezvényekre.

És hát ott van az a szál is, hogy közben sokan panaszkodnak, nincs olyan hely a városban, ahová este tíz, éjfél után be lehet ülni, vagy táncolni lehetne.

Az biztos, bárhol is élünk, annak van előnye és hátránya. A belvárosban lakóknak pedig bizony olykor kijut a rendezvényekből, hangos zenéből. Legutóbb például egy másik olvasónk Muszáj diszkózenének bömbölnie adventi vasárnap Szombathely Fő terén? - kérdezi olvasónk 2023. December 04. 15:37 az advent első vasárnapján megtartott retro buli miatt háborodott fel, amely az adventi vásár egyik programja volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pénteki esős időjárás miatt került át a disco zene advent első vasárnapjára, eredetileg péntekre tervezték a programot.

Korábbi cikkünk is bizonyítja, a téma örök és vitaindító: több száz komment, megosztás érkezett rá. A megoldás talán valahol középen van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet