Megfojtja a szombathelyi belvárost a nagy felújítás

Nem csak a lakók idegesek, a kereskedők és vendéglátók is bajban vannak. És az egyetem is.

Nem csak a fák tűnnek el Ezek tényleg utálják a fákat, jópárat kivágtak a szombathelyi püspöki palota előtt is 2017. May 18. 12:45 a Berzsenyi tér és a Szily János utca március közepén kezdődött felújítása Embertelen állapotokra panaszkodnak a szombathelyi Berzsenyi tér környékén 2017. March 23. 18:44 közben, az egész környék kihalás-közeli állapotban van.

Berzsenyi téri felújítás
Egyszerre túrtak fel mindent
Mészáros Zsolt

Egyszerre túrták fel a Hollán Ernő, a Szily János, a Széchenyi utcákat és a Berzsenyi teret. Most még gyalog is nehéz megközelíteni a területen lévő lakóházakat, üzleteket, hivatalokat, az üzletek árufeltöltése is komoly feladat.

Berzsenyi téri felújítás
Csak egy kis sziget maradt a tér közepén
Mészáros Zsolt

De nem is ez a legnagyobb bajuk a kereskedőknek, vendéglátósoknak, hanem az, hogy nincsenek vevők, vendégek. Senki sem kockáztat szívesen egy bokatörést vagy ficamot, ez a helyzet.

Berzsenyi téri felújítás
Mindenhol kerítés és kordon
Mészáros Zsolt

Hiába a Főtér közelsége, a Széchenyi utcában is elvétve tér be valaki üzletbe, a Hollán Ernő és Szily János utcákról nem is beszélve. Jelei is vannak ennek, a Szily János utcából most költözik a nyers ételeket kínáló étterem. A Hollán E. utcában januárban váltott bérlőt az önkiszolgáló Dóm étterem, május elején az új bérlő is bedobta a törülközőt.

Berzsenyi téri felújítás
Széchenyi utca
Mészáros Zsolt

Kevesen tudják, hogy az egyetem D-épülete mellett, alatt van egy mélygarázs, amit az egyetem használ. Most teljesen üres, lejárata a Széchenyi utcából van, így most nem használható. Parkolók pedig nincsenek a környéken, és a felújítás után is kevesebb lesz, a Berzsenyi téren egy sem, a kiszélesített Szily János utca egyik oldalán lesznek párhuzamos parkolóhelyek.

Berzsenyi téri felújítás
Itt a lejárata a mélygarázsnak
Mészáros Zsolt

És persze, a gyalogos átmenő forgalom is akadozik, elég nagyot kell kerülnie annak, aki a munkaterület másik oldalára szeretne átmenni.

Üresen áll az egyetem mélygarázsa
Teljesen üres a mélygarázs
Mészáros Zsolt

Persze, tudjuk, hogy a felújítás jó dolog, és áldozatokat kell hozni érte. De talán lehetett volna ezt tervszerűbben, a lakosságra, vállalkozókra jobban odafigyelve megoldani. A munka hivatalos befejezése az év végére várható, halkan írjuk, hogy közben lesz egy karnevál is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet