Szombathelyen döntőztek a legkisebb focisták, és a szombathelyiek vitték a prímet

Kétszáz kis labdarúgó versenyzett hétvégén a II. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőn. Az alsósok tornája a helyi csapat győzelmével zárult, mellettük székesfehérváriak és miskolciak állhattak még dobogóra.

A legfiatalabb diákolimpiai korosztályban hatalmas létszám, összesen majdnem 600 csapattal több mint 7200 tanuló indult a körzeti versenyeken. Ebben a korosztályban a fiúk és a lányok még együtt szerepelhetnek, tehát számos vegyes csapat is indult - írja a Magyar Diáksport Szövetség.

A legtöbb nevezés Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyéből érkezett, a megyei döntőket követően pedig az országos eseményre a megyei győztesek, összesen 20 csapat jutott el 200 versenyzővel.

A szombathelyi csúcsesemény, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Vas Megyei Diáksport Egyesület rendezett, ezúttal is a Király Sportlétesítményben zajlott két napon át. A rendezvényen ezúttal is találkozhattak a gyerekek Király Gábor korábbi válogatott labdarúgóval. A szép számú hazai közönség a torna végén végül hazai sikernek örülhetett.

Magyar Diáksport Szövetség

Ők lettek a dobogósok:

 • I. Gothard Jenő Általános Iskola, Szombathely
 • II. Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola
 • III. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc
 • Ők pedig a különdíjasok:

 • Gólkirály: Kalmár Kornél, Gothard Jenő Általános Iskola, Szombathely
 • Legjobb kapus: Espán Erik, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc
 • Legjobb mezőnyjátékos: Nagy Kornél, Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola
 • Bajnokcsapat testnevelője: Kócs Felicián Gábor
 • Magyar Diáksport Szövetség
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport