Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely az elsők között csatlakozik az Európai Egészségügyi Unióhoz

Annyira komolyan gondolják, hogy konkrét javaslatokat állítottak össze a következő időszakra.

Fontos lehetőségnek tartja a szombathelyi városvezetés az Európai Egészségügyi Unió programját, ezért a város az elsők között csatlakozik annak minél szélesebb körben történő megvalósításához – olvasható Ujhelyi István, az MSZP uniós parlamenti képviselője keddi, az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A közlemény ahhoz a keddi online konzultációhoz kapcsolódik, amelyet a budapesti Szociális Demokráciáért Intézet és a brüsszeli Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa szervezett a vasi megyeszékhely vezetői és Ujhelyi István képviselő részvételével, az Európai Egészségügyi Unió magyarországi kiterjesztésének lehetőségeiről.

Nemény András, Szombathely polgármestere az online megbeszélésen elmondta, hogy Szombathely számára prioritást élvez a közegészségügyi ellátás minőségének érdemi javítása, ezért konkrét javaslatokat állítottak össze a következő időszakra. Egyedi háziorvosi életpályamodellt dolgoztak ki például a szakemberek megtartása érdekében, tizenöt rendelőt magába foglaló új egészségügyi ellátóközpontot hoznak létre uniós forrásból és még ezekben a napokban átadják az új központi orvosi ügyelet is. December 31-én elindul az új helyre költöző szombathelyi orvosi ügyelet 2020. October 22. 10:21

Itt lesz az ügyelet december 31-től
Józing Antal

Kökény Mihály korábbi egészségügyi miniszter, az Európai Egészségügyi Unióról szóló magyarországi kutatás projektvezetője a konferencia résztvevőjeként kiemelte: a szombathelyi városvezetés tudatos építkezése és egészségügyi koncepciója mindenképpen példaértékű lesz az európai program megvalósítása során.

Ujhelyi István szerint a következő hétéves uniós költségvetésben több mint ötmilliárd eurós keret áll majd rendelkezésre az egészségügyi programokra, amelyből a lehető legtöbb forrást közvetlenül az önkormányzatok egészségügyi programjaira akarnak majd fordítani. A politikus hozzátette: az Európai Egészségügyi Uniónak része kell, hogy legyen az egészségipar fejlesztése és kiépítése is, ebben pedig Szombathely az élen járhat a következő időszakban.

Az Európai Egészségügyi Unió programját kezdeményező képviselő szerint a koncepció célja, hogy európai szintű garanciákat teremtsenek a minőségi közegészségügyi ellátás és betegbiztonság érdekében minden tagállamban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra