Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely és Sárvár környékén terítette a kábítószert, most elítélték

4 év börtönt kapott.

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülésen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 4 év börtönre, 200.000 forint pénzbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű II. rendű vádlottat, továbbá 518.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el vele szemben - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A törvényszék korábban, a 2021. július 12-i előkészítő ülésen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélte el a büntetett előéletű I. rendű és a büntetlen előéletű III. rendű vádlottakat. A letartóztatásban lévő I. rendű vádlottat 7 év fegyházzal és 5 év közügyektől eltiltással, a III. rendű vádlottat 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönnel és 450.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta. Az I. rendű vádlottal szemben 1.500.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet az I. rendű vádlottra jogerős lett, míg a III. rendű vádlott vonatkozásában az ügyész jelentett be fellebbezést súlyosításért, hosszabb tartamú és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében, amelyet a Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság bírál el. Ezen nyári előkészítő ülésen a II. rendű vádlott nem jelent meg, ezért vonatkozásában a bíróság 2021. szeptember 22-re különítette el az ügyet.

A tényállás lényege szerint a három férfi 2017 júniusa és 2020 februárja között rendszeresen foglalkoztak speed, valamint ecstasy tabletták értékesítésével Szombathely és Sárvár környékén. Az I. rendű és a II. rendű vádlottak által értékesített, illetve kereskedés céljából tartott kábítószerek együttes hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, míg a III. rendű vádlott esetében ez az érték a csekély mennyiség felső határát lépte túl.

A II. rendű vádlott vonatkozásában hozott ítélettel szembeni jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére az ügyész, a II. rendű vádlott és védője is 3 napot tartott fenn, így az nem jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra