Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit

Közel egy évig nem vette meg senki - lejjebb viszik az árat.

Tavaly áprilisban írtunk róla Volt KISZ-székházat, ifjúsági klubot, pizzériát, kultúrházakat akar eladni a szombathelyi önkormányzat 2017. April 26. 19:15 , hogy a vagyongazdálkodás jegyében több belvárosi ingatlant is el akar adni az önkormányzat. Egy részük nagy múltú épület, ám a város mégsem akar foglalkozni velük - viszont az elmúlt közel egy év alatt eladni sem sikerült ezeket.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Lendvai Ferenc tanácsnok, a Fidesz-frakció vezetője egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a szabályok szerint ingatlanszakértővel (sokszor többel is) felbecsültetik az eladásra szánt ingatlan értékét, és a legmagasabb áron hirdetik meg. Ha nincs vevő, akkor egy alkalommal tíz százalékkal csökkenthetik az árat - ez történt meg tavaly.

A múlt heti közgyűlésen aztán újabb árcsökkentésről döntöttek, és az előterjesztésből kiderült, hogy ehhez új értékbecslést is végeztettek, ezek a becslések pedig a korábbinál alacsonyabb értékeket határoztak meg. Így most megint meghirdetik a három épületet - olcsóbban.

A három közül a legértékesebb a Kossuth Lajos utca 2. alatti pizzéria és motel. Tíz évvel ezelőtt Vígh Gábor volt városi képviselő bérelte ki, majd felújíttatta. Éttermet, pizzériát, a felső szinten pedig motelt alakítottak ki. A bérleti szerződés lejárt. Először 180, aztán 153 millióért kínálták (ezek nettó árak). A következő pályázatot 140 millió+ÁFA áron írják ki.

A városházával szemben lévő pizzéria
GA

A Kisfaludy Sándor utca 1. alatti irodaháznak nettó 98,1 millió volt az ára. Régen az Iparos Egyesület, majd a KISZ székháza volt, aztán koncerthelyszínné és ifjúsági központtá vált, itt működött például a legendás Orosz Kávézó is. Az 1990-es évek elején az pártok kapták meg, azóta pedig különféle bérlők váltották egymást. A legújabb értékbecslésnek köszönhetően most 84.645.669 forint plusz ÁFA lesz az ára.

A Kisfaludy u. 2. valamikor kultikus hely volt
GA

A harmadik a Szily János utca 42. , amit eredetileg is irodaháznak építettek, az épület állaga leromlott - ám javítható. 71,6 millióért kínálták eredetileg, most 59.763.780 forint plusz ÁFA összegért lehet megvenni.

A Szily János u. 42.
GA

Már korábban elhangzott a közgyűlésen, hogy ezt a három ingatlant addig hirdetik, amíg meg nem veszik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra