Tavaly 640 millió forintot spóroltak meg a szombathelyi önkormányzati intézmények

Járdákra, gyalogátkelőhelyekre költik a megtakarítást.

A tavalyi év gazdálkodásából 640 millió forint szabad felhasználású maradvány keletkezett az önkormányzat költségvetésében.

Ami nagyon leegyszerűsített mondat, ugyanis - a csütörtöki közgyűlésre készült beszámoló szerint - ennél jóval több pénz maradt meg tavalyról. De ennek jó részére fizetési kötelezettség van, csak áthúzódott a következő költségvetési évre.

Járda a Kassák utcában
Facebook/Horváth Attila

A megtakarítás az intézmények szigorú gazdálkodásához, illetve a járvány okozta veszélyhelyzethez kötődik. A kulturális intézményeknél megtakarítást jelentenek a betervezett, de a korlátozások miatt elmaradt rendezvények, programok költségei.

De Horváth Attila költségvetésért (is) felelős alpolgármester nemrég hangsúlyozta, hogy az intézmények jó szakmai munkájának is köszönhetők a megtakarítások. Aminek egy részét vissza is kapják, pontosan megnevezve, mire használhatják. És, persze, azért is, mert ha a teljes megtakarítást elvennék tőlük, akkor nem lenne motivációjuk a takarékoskodásra.

Így maradt meg végül a már említett 640 millió forint, ezt az önkormányzat szabadon felhasználhatja. A közgyűlés elé kerülő anyag szerint a felhasználásáról később döntenek, de információink szerint 200 millió forintot járdafelújításokra, 50 millió forintot gyalogátkelőhelyekre fordítanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet