Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénzügyi adok-kapok – Közgyűlés utáni sajtótájékoztatók

Feljelentést tesz az új városvezetés is és az ellenzék is. Előbbi kötvények, utóbbi jutalom miatt. Cáfolták, hogy hajléktalanszálló lenne a Szent-Györgyi épületében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A városvezetés rövidre fogta mondandóját a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón. Molnár Miklós alpolgármester a SZOVA Zrt. kötvény kibocsátási akciójába bonyolódott bele. Kijelentette, hogy a svájci frank alapú kötvények kibocsátása hiba volt, ami miatt büntetőfeljelentést tesznek. Czeglédy Csaba volt szocialista alpolgármester ennek áll elébe, véleménye szerint a kötvények kibocsátásának idején senki nem gondolhatott ilyen mértékű árfolyammozgásra.

Mi a nagyobb baj?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Úgy véli, nem csak a SZOVA, hanem az állampolgárok tízezrei kerültek emiatt bajba. De azt is hangsúlyozta, nem igaz, hogy a SZOVÁ-nál meghozott döntésekről a Fidesz ne tudott volna. Ennél sokkal nagyobb bajnak tekinti, hogy a SZOVA vezérigazgatója több milliós jutalmat vehet fel, sőt, hónapokon keresztül havi negyvenezer forinttal több bért kapott, a munkáltatója, a szombathelyi közgyűlés jóváhagyása nélkül. Emiatt ők is büntető feljelentést tesznek.

Molnár Miklós alpolgármester határozottan cáfolta, hogy az immár volt Szent-Györgyi Középiskolából hajléktalanszálló lenne, Czeglédy szerint pedig szó van arról, hogy az épületet egy egyházi felekezetnek adnák át, családok átmeneti otthonaként való hasznosításra. Czeglédy azt is kiemelte: az előző két ciklus alatt a város több tízmilliárdos vagyonnövekedést ért el, azaz nem csak a hitelt kell figyelembe venni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Hadijelentések a vakáció előtti utolsó közgyűlésről - Blogolunk

Megszűnik az ingyenes óvodai idegennyelv-oktatás, pályázatot írnak ki a jegyzői posztra, épületeket adnak el és bérbe. Szombathelyi közgyűlés percről percre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés