Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca

Mi is meglepődtünk, mekkora hangyabolyba nyúltunk. Eddig kb. 100 utcát neveztek olvasóink.

Tudtuk, hogy megmozgatja olvasóinkat a téma, de erre még mi sem számítottunk. A Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk első helyszínéhez Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 körülbelül 200 üzenetet kaptunk a cikk után és a Facebookon.

Olvasóink eddig kb. 100 (!) utcát neveztek a nemesnek cseppet sem mondható versenyre.

A megnevezett utcákat precízen egy Excel-táblázatba tettünk, és most nekiállunk a helyszíni szemléknek. Már most látszik, hogy több évre szóló munkánk van.

Paragvári utca kátyúk
A Paragvári utca - Kattintson a gelériához!
Kiss Tamás

Az egyik legtöbb jelölést a Paragvári utca kapta, amely ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a Magyar László utca Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 : sokan használják, belváros közeli és szem előtt van.

A helyszínen egyébként azt tapasztaltuk, hogy nem biztos, hogy ramatyabb, mint a szombathelyi átlag, ami olyan, amilyen. A jelöléshez bizonyára hozzájárulnak az útszakasz közlekedési anomáliái is, különös tekintettel a kórházhoz közeli jelzőlámpás útkereszteződésre.

Paragvári utca kátyúk
A Paragvári utca - Kattintson a gelériához!
Kiss Tamás

Az utca amortizációja és a megnövekedett forgalom persze nyilván összefügg egymással. Ez utóbbi nemcsak annak köszönhető, hogy egyre több autó van a városban, hanem annak is, hogy Kámon és Herény városrészben megszaporodtak a lakóparkok, ahonnan a lakók jellemzően nem tömegközlekedéssel közelítik meg a belvárost. (A szombathelyi tömegközlekedés egy külön teleregény lehetne.)

Habár már most is rengeteg jelöltünk van, továbbra is várjuk a jelöléseket és esetleg a hozzájuk tartozó szövegeket is. Már most remek gyűjteményünk van az utóbbiakból is.

Nem titkolt célunk, hogy nyomást gyakoroljunk a döntéshozókra, hogy kezdjenek valamit a helyzettel, és ehhez hívjuk segítségül olvasóinkat is.

Legközelebb pedig kimozdulunk a belvárosból.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról

Új videosorozat indul, ami hosszabb lehet, mint a Szomszédok-szappanopera. Első helyszín: a Magyar utca.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video