Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról

Új videosorozat indul, ami hosszabb lehet, mint a Szomszédok-szappanopera. Első helyszín: a Magyar utca.

Kevés dologban van konszenzus Szombathelyen, de abban talán igen, hogy igen ramaty állapotban vannak az utak Kátyú törte ki a kerekeit egy autónak Szombathelyen 2021. February 01. 10:21 és járdák Ramaty állapotban a szombathelyi járdák 2018. July 03. 08:15 .

Ha vendégek érkeznek külföldről vagy az ország másik végéből, mindig pironkodunk kicsit, mert egészen biztos, hogy nem így kellene kinéznie egy nyugat-dunántúli megyeszékhely utcáinak.

Az utak-járdák felújítását rendszeresen megígéri az aktuális városvezetés, hogy aztán valahol mindig elakadjon a történet.

Korábban mást tartottak fontosabbnak – stadiont, Ákos-koncertet stb. -, most meg azt mondják, a kormány elvitte az erre szánt forrást.

Kátyúk a Magyar László utcában
A szürke 50 árnyalata a Magyar László utcában
Kiss Tamás

Mi viszont azt feltételezzük, az is a magyarázat, hogy az útfelújítás sok pénzbe kerül, nem igazán látványos, rövid távon nem hoz annyit politikailag a konyhára, mint mondjuk egy sportdiadal vagy egy kétnapos lepényfesztivál ingyenes Quimby-koncerttel.

Csakhogy közben mélyül a spirál, az évtizedes elmaradást egyre reménytelenebb behozni.

Az Openstreetmap.com adatbázisa szerint Szombathelyen 681 utca van. Ha évente sikerülne mondjuk húszat rendbe tenni, akkor 34 év alatt végig is lehetne lazán érni a városon.

Mi most mindenesetre új sorozatot indítunk, bemutatva a legrosszabb állapotban lévő szombathelyi utcákat, azzal a cseppet sem titkolt szándékkal, hogy nyomást gyakoroljunk a döntéshozókra, legyenek azok bármilyen színűek.

Kátyúk a Magyar László utcában
Ez a járda sem mostanában volt felújítva - Kattintson a képre a galériához!
Kiss Tamás

Így arra biztatjuk olvasóinkat, hogy jelezzék, hogy szerintük hol érdemes folytatni a sorozatot, amely könnyen lehet, hogy hosszabb lesz, mint a 331 epizódot megélt Szomszédok teleregény.

A Magyar László utca

Első helyszínünk a Magyar László utca. Nem azért, mert ez van a legrosszabb állapotban, hanem mert a cikk írója már régóta nem érti, hogy miért csúfoskodik a szürke 50 árnyalata azon az útburkolaton, ami 100 méterre van az egyetemtől.

Sehol nem nézne ki jól, de itt városmarketing szempontjából is öngól, hiszen errefelé sokan járnak olyanok – diákok, oktatók, vendégek stb. -, akik nem a városban a laknak, de a látvány meghatározgatja az egész Szombathelyről kialakított véleményüket.

És akkor még nem beszéltünk a városlakókról.

Várjuk a hozzászólásokban a következő helyszíneket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video