Örömkönnyektől párás szemekkel autóztunk végig Szombathely megújult utcáin

Bár nem szeretünk a városban vezetni, ezt a kört szívesen megismételnénk havonta.

Ha ilyen tempóban újítják fel a szombathelyi utcákat, még a végén téma és munka nélkül marad Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk.

Ez vicc volt, nem is a legjobbak közül való.

De annyi mégis igaz, hogy az utóbbi hetekben-hónapokban valami történt. Ezek közül a legfontosabb, hogy kormányzati (értsd: adófizetői) pénzekből visszafolyt a városba 435 millió forint, amiből négy utca felújítása jött ki.

Ezek közül elkészült már a Magyar utca, Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen July 27. 19:00 a Paragvári utca És tényleg: elkezdődött a Paragvári út felújítása Szombathelyen July 21. 15:33 és a Nádasdy Ferenc Iskolakezdésre befejeződik a szombathelyi Nádasdy utca felújítása August 01. 13:00 utca, illetve nemrég álltak neki a Dozmat utcának. Jön az október, elkezdődik a Dozmat utca felújítása is Szombathelyen September 29. 21:53

Mellesleg mind a négy utca szerepelt sorozatunk korábbi epizódjaiban, ami vagy véletlen, vagy kis hatással mégiscsak vagyunk a döntéshozókra.

Igazából mindegy is, lényeg, hogy a három nagy utca elkészült, amiken most ünnepélyes keretek között – és örömtől párás szemekkel – végigautóztunk. Nem szeretek a városban vezetni, mert biciklivel mindig és minden egyszerűbb, de különleges alkalomról van szó.

Megnéztük hol tart a Dozmat utca felújítása (az elején), és ha már arrafelé jártunk, megnéztük a Gazdag Erzsi utcát Újabb utca újult meg Szombathelyen October 01. 20:48 is, amit néhány nap alatt tett rendbe a SZOVA.

Az akarat tehát mindenképpen tapintható, csak az nem világos, hogy hogyan és miként lesz folytatás, főleg, ha az EU kiszáll Magyarország finanszírozásából. (Vagy éppen mi szállunk ki az EU-ból.)

Nem ünneprontásként, csak tényként említem meg, hogy az olvasók jóvoltából eddig 108 sor telt meg abban az Excel-táblázatban, ahol az olvasói leveleket gyűjtöm. Most ötöt kitörölhetek közülük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video