"Szombathely nem maradhat Haladás nélkül!" - hangzott el a városi közgyűlésen

A városvezetés arra készül, hogy becsődöl a Szombathelyi Haladás.

Áprilisra készítsen az önkormányzat forgatókönyvet a lehetséges megoldásokról, mert Szombathely nem maradhat Haladás nélkül - javasolta Czeglédy Csaba képviselő (független) a városi közgyűlésen.

Két napja írtuk Akcióban a Green White Army Haladás March 26. 19:52 , hogy a Green White Army Haladás egy molinót feszített ki a Haladás Sportkomplexum bejáratához, amelyen a futballcsapat vezetőit kritizálták.

Molinó a sportkomplexumon
Facebook

A csapat márciusban megint nem tudott bért fizetni, mint írtuk Megint bajban a Haladás, nem tudják kifizetni a februári béreket March 13. 19:23 , a fennálló szállítói és köztartozások pedig veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is, ami a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

A csapat helyzetét Czeglédy Csaba hozta elő a városi közgyűlésen. Mint mondta, ha a csapat március 31-ig nem tudja rendezni az ügyeit a licensz (játékjog) negszerzése érdekében, akkor az önkormányzat állítson össze megoldási javaslatokat arra, hogy a városnak így is legyen Haladása.

Hozzátette, a cégnyilvántartási adatok szerint a csapat a mai napig nem rendezte az adósságát. Mivel holnap munkaszüneti nap lesz, utána pedig húsvét, így kevés az esély az adósság rendezésére március 31-ig.

Az önkormányzat átutalta a támogatást

Horváth Attila alpolgármester ott volt a csapat közgyűlésén. Megjegyezte, ha az adósságot tegnap vagy ma kifizették vagy kifizetik, az még nem jelenik meg a nyilvántartásban.

Az alpolgármester elmondta, hogy a Haladás közgyűlésén a csapat vezetői kijelentették, ha a város átutalja azt a támogatási összeget, amit a költségvetés tartalmaz, akkor az önkormányzat felé nem lesz több kérésük. A pénzt másnap át is utalták - mondta Horváth Attila.

Nemény András polgármester azt mondta, ha a csapat valóban elveszíti a játékjogát, akkor a közgyűlésnek mindenképpen foglalkoznia kell az üggyel, akár a csapat vezetőinek és szurkolóinak bevonásával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet