Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi városháza nem csatlakozik a közalkalmazotti sztrájkhoz

Szeptember első hetére hirdettek országos demonstrációt, de a szombathelyi dolgozók nem szállnak be.

Az augusztus 20-ai hétvégén adott ki közleményt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), melyben szeptember 2. és 4. közöttre önkormányzati sztrájkot hirdetnek az egész országban. Három napra megbénulhatnak a polgármesteri hivatalok 2020. August 21. 11:45

A demonstrációt azzal indokolták, hogy az elmúlt hónapokban a kormány döntései lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatok gazdálkodását és veszélybe sodorták több ezer dolgozó munkáját, biztos megélhetését és jövőjét. A kormányzati elvonások ugyanis súlyosan érintik az önkormányzatok költségvetését és emiatt elbocsátásokra is számítani kell, pedig már így is nagy a munkaerőhiány, ami miatt komoly teher lehet az ügyfelek, a lakosság kiszolgálása.

Nagy Jácint

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a követelésük és mi történik majd szeptember első napjaiban, ezt a napokban közli a szakszervezet. Viszont nem kell megijedni, mert a sztrájk nem érinti Szombathelyt.

„A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének működik alapszervezete Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában. A dolgozók körében a sztrájkban való részvételre való felmérés megtörtént, melynek eredményeképpen a hivatali dolgozók 2020. szeptember 2-4. között a sztrájkban nem vesznek részt” – közölte lapunk megkeresésére az önkormányzat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra