Nézze meg nálunk Szombathely legszebb parkerdei kiskertjeit

Már 15 éve, hogy nyár végén vagy ősz elején összegyűlnek a parkerdei kertbarátok és bográcsozással, iszogatással, zenével megspékelve gyönyörködnek egymás munkájában.

2007 óta szervezi meg a szombathelyi Parkerdei Kertbarát Egyesület a legszebb kert, legrendezettebb utca versenyt, melynek az évek teltével egyre nagyobb és nagyobb a népszerűsége.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2009-től már két kategóriát is hirdetnek: az egyik a „hagyománytisztelő kertművelésű”, a másik pedig a mai kornak megfelelő „modern kertépítésű” mozgalom.

Szép kertek díjazottjai
Sok kíváncsi szemet vonzanak a szép kiskertek. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

A 15 év pedig mégiscsak 15 év, hiszen egyre csak nő a kertbarátok száma és az éves versenyre is egyre többen jelentkeznek.

Idén is sokan gyűltek össze azon a napsütéses szombat délutánon, amit a nagy díjátadásnak szenteltek. De nem ám egy formális ünnepségre kell gondolni, hanem egy laza, iszogatós, eszegetős, beszélgetős murira.

Amikor odaérünk, már javában rotyog a bográcsban a pörkölt, az asztalon pedig minden, ami kell: pogácsa, sör, bor, pálinka. És bár a zenekar még sehol, ez cseppet sem zavar senkit.

Szép kertek díjátadó a Parkerdőben
Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Közben megérkezik Horváth Soma alpolgármester is, aki a Parkerdei Kertbarát Egyesület új elnökével, Horváth Zoltánnal gyorsan levezényli a díjátadót, hogy aztán folytatódhasson az eszem-iszom, dínom-dánom.

Elsőként egy különdíjat adnak át, méghozzá az egyesület korábbi elnökének, Molnár Lajosnak, ezzel is megköszönve sok-sok éves munkáját.

Szép kertek díjátadó a Parkerdőben
Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Aztán jöhetnek a lelkes kertészek. Összesen húsz kertet díjaztak, tízet-tízet a két kategóriában. Mindenki kap oklevelet, az első három-három pedig még serleget és ajándékutalványt is az egyik szombathelyi kertészetbe, hogy tovább szépíthessék kiskertjüket.

Szép kertek díjátadó a Parkerdőben
Övéké a legszebb kertek.
Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Aztán jön egy közös kép és a büszke kerttulajok fel is ajánlják, be lehet lesni kertjeikbe, így mi is bekukkantunk egy-két helyre. Bár hozzá kell tennünk, felkészültek voltunk, ha erre esetleg nem lett volna most lehetőség, vagy valami hiba csúszik a gépezetbe, és néhány nappal korábban már végigjártuk a két kategória első három helyezettjének kertjét és hoztunk egy galériát is.

Szalai László – Hagyományos kategória 3. hely

hagyományos 3. Szalai László
Mészáros D. Zsolt

Rapali Márton – Hagyományos kategória 2. hely

hagyományos 2. Rappali Márton
Mészáros D. Zsolt

Stieber József – Hagyományos kategória 1. hely

hagyományos 1. Stieber József
Mészáros D. Zsolt

Varga Pál – Modern kategória 3. hely

modern 3. Varga Pál
Mészáros D. Zsolt

Bakó Péter – Modern kategória 2. hely

modern 2. Bakó Péter
Mészáros D. Zsolt

Derdák Tibor – Modern kategória 1. hely

modern 1. Derdák
Mészáros D. Zsolt

Íme a díjazottak teljes listája:

Hagyományos kategória:

1. Stieber József

2. Rapali Márton

3. Szalai László

4. Kondor József

5. Csöglei Andrea és Ibolya

6. Dávid Ferenc

7. Hegedűs Roland

8. Kiss Andrea

9. Marton Róbert

10. Vámos Péter

Modern kategória:

1. Derdák Tibor

2. Bakó Péter

3. Varga Pál

4. Falk Erik

5. Nagy Ákos

6. Harrachné Mészáros Éva

7. Baráth István

8. Vidos Péter

9. Dr. Feketéné Kelemen Éva

10. Magyar Attila

hagyományos 3. Szalai László
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

A kerteken kívül egyébként a legrendezettebb utca címért is folyik a verseny minden évben. Idén a Százszorszép utca nyerte el ezt a címet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t