Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi püspöknek nem tetszik a vasárnapi boltzár eltörlése

Veres András rossznak tartja a mostani döntését és kifogásolja, hogy vele és az egyházzal senki nem egyeztetett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyáltalán nem örül a kormány pálfordulásának Orbánék megfutamodtak: visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárat 2016. April 11. 12:27 a vasárnapi boltzár ügyében Veres András, a magyar katolikus püspöki kar elnöke, szombathelyi megyéspüspök – írja a nol.hu . A lap kérdésére azt mondta: keresztény emberként és az egyház püspökeként elhibázottnak, rossznak tartja a kormány mostani döntését.

Veres András kitért arra is, hogy

velem vagy velünk, tehát a katolikus egyházzal erről a kérdésről senki nem egyeztetett

. Szerinte egyébként a vasárnapi munkaszünet a nem vallásos családok szempontjából is fontos. Hiszen a kereskedelemben sok hölgy, családanya dolgozik, akik az utóbbi vasárnap együtt lehettek a családjukkal.

Veres András úgy látja, az emberek gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, nem hiányzott nekik a boltok vasárnapi nyitva tartása:

Én legalábbis nem hallottam senkiről, aki vasárnap éhen halt volna, mert nem tudott élelmiszert vásárolni.

Végül elismerte, hogy a vasárnapi boltzár hatása tömegesen nem volt érzékelhető a templomokban, de sokakat ismer, akik örültek, hogy nem kötelezhetik őket a vasárnapi munkára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra