Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nincsenek tervek, de örülni akarnak a Haladás-stadionnak

Összehívta a polgármester a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülését, de a Fidesz nem akar tárgyalni. Megjósoljuk: nem is fognak.

Mégis összehívta Puskás Tivadar polgármester a rendkívüli ülést, amit az MSZP-SZTKE frakció, és Horváth Zoltán LMP-s képviselő közösen kezdeményezett Rendkívüli közgyűlés lesz a Haladás-stadion felújítása miatt 2013. August 13. 16:04 . Két napirendi pontot javasoltak, egyszer azt, hogy a városvezetés mutassa be a Haladás-stadion felújítási terveit, és vitassák azt meg. A másik, hogy hozzák előre a távhő-rendelet módosítását, ne szeptemberben tárgyaljanak róla. Utóbbit azzal indokolva, hogy meg kellene tárgyalni a lakásszövetkezetek vezetőinek javaslatait.

Nem tudták megszerezni a terveket

Az ellenzéki közlemény Rendkívüli közgyűlés lesz a Haladás-stadion felújítása miatt 2013. August 13. 16:04 után rövidesen a Fidesz-frakció is megszólalt A szuombathelyi Fidesz nem akar rendkívüli közgyűlést 2013. August 14. 16:08 az ügyben, zavarkeltésnek minősítve a kezdeményezést. A távhő-rendelet tárgyalásáról azt írták, hogy az ellenzék a rezsicsökkentés ellen van, szerintük a korábban Czeglédy Csaba MSZP-SZTKE frakcióvezető által benyújtott módosító javaslatok több ezer családnál növelnék a rezsit.

A Haladás-pálya most
Bonyhádi Zoltán

A Haladás-stadion terveiről azt írták, hogy ha a kormány meghozza a végleges döntést, akkor arról tájékoztatják a lakosságot. És, hogy nem zavart kellene kelteni, hanem örülni kellene a felújításnak.

Néhány nappal ezelőtt jelentette be Idén elkezdik felújítani a Haladás-stadiont!? 2013. August 04. 09:29 Orbán Viktor miniszterelnök, hogy négy stadion újul meg az idén az országban, köztük a szombathelyi Haladás-stadion. Kijelentette, a tervezés évek óta folyik, és készen vannak a látványtervek is. Testvérlapunk, a haladásfc.hu megpróbálta elkérni Hol vannak Orbán Hali-stadion tervei? 2013. August 06. 10:55 az említett látványterveket, azzal a céllal, hogy bemutassák a szombathelyieknek azokat, de nem jártak sikerrel.

A minisztérium is hallgat

Sem a Haladás korábbi, sem a mostani elnöke nem tudott a tervekről, Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármestert nem sikerült elérniük. Ezért aztán – némi fricskával – bemutatták Megszereztük a stadionterveket, amiről Orbán beszélt 2013. August 07. 11:51 , milyenek is lehetnek ezek a tervek.

Haladás stadion tervek
A megszerzett látványtervek

Néhány nappal ezelőtt mi is megpróbáltunk hozzájutni a látványtervekhez és a felújítás részleteihez, mi a honvédelmi minisztériumhoz fordultunk. Mégpedig azért, mert Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő is kijelentette egy interjúban, hogy az idén felújítják a stadiont, és hogy készen vannak a látványtervek.

A minisztérium sajtóirodájától megjött a szokásos udvarias, első válasz, amiben türelmet kértek, és azt, hogy munkatársaik utánanéznek az általunk feltett kérdéseknek. Ez három napja történt, azóta néma csend.

Elég, ha nem mennek el

Ami érdekes egyébként, hogy a polgármester által a rendkívüli közgyűlésre kiküldött meghívóban az áll, hogy az előterjesztéseket később küldik meg. Vagyis feltételezhető, hogy a városvezetésnek sincsenek birtokában azok. Ami azt is jelentheti, hogy a tervek nincsenek készen. Hiszen egy ilyen látványterv elkészítése egy-két hónapos munka, és belekerül 3-4 millióba.

A rendkívüli ülést egyébként köteles összehívni a polgármester, ha azt a képviselők egynegyede kéri, mint jelen esetben. A Fidesz-frakció közleménye alapján azonban nem valószínű, hogy meg is tartják az ülést, elég, ha ők nem mennek el, vagy nem szavazzák meg a napirendet.

Volt már ilyenre példa, legutóbb 2011 novemberében Boldog lesz-e a megye a semmivel? - Leszavazták a rendkívüli városi ülést 2011. November 10. 12:44 , amikor az ellenzék a kulturális intézmények államosításáról akart tárgyalni. A polgármester a rendkívüli ülést összehívta, de az határozatképtelen volt, így elmaradt a vita. Megjósoljuk, most is ez történik majd augusztus 28-án, délután négy órakor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Rendkívüli közgyűlés lesz a Haladás-stadion felújítása miatt

Az MSZP és az LMP a tervek ismertetését kéri.

Megszereztük a stadionterveket, amiről Orbán beszélt

A miniszterelnök bejelentette, de senki nem találta a Haladás-stadion látványterveit. Nekünk megvan, és már azt is tudjuk, hogy egy Fradi-meccsel avatjuk.

Hol vannak Orbán Hali-stadion tervei?

Jól eldugták, az biztos. A Haladásnál nincsenek, az alpolgármester tájékozódási időt kért. Pedig a miniszterelnök azt ígérte, már idén nekilátnak.

Idén elkezdik felújítani a Haladás-stadiont!?

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta egy interjúban, amelyben a magyar labdarúgás felemelkedéséről beszélt. Úgyhogy azért várjuk ki a végét.

Boldog lesz-e a megye a semmivel? - Leszavazták a rendkívüli városi ülést

A megye továbbra is hallgat, de ma a város sem tárgyalt a vagyonátadásról. A szocialisták továbbra is állítják: menteni kell az értékeket. A döntésre öt hét maradt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra