Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Szombathelyi siker az ELTE hagyományos futóversenyén

Rekordszámú, közel 1000 résztvevővel rendezték meg idén az Eötvös 5 futóversenyt, aminek a távja is stílszerűen 5 km volt. A rajtolók nagy része természetesen amatőrökből állt, de a győzelemnek, a dobogónak azért van presztízsértéke.
A SZoESE két sportolója, Jacsev Sámuel és Kovács Attila végzett az első két helyen.
SZoESE

A győztesek nevét felvésik egy dicsőségtáblára, amit nap mint nap láthatnak a mellette elhaladók. Sokszor nyert már az ELTE olimpikon alumnia, Csere Gáspár is. Ő most díszvendég volt, nem futott, de bejelentettékn, hogy az egyetem támogatja a Tokiói Olimpiára való felkészülését. Ugyancsak jelen volt Zemen János – igaz, most edzőként – egykori kiváló középtávfutó, aki annak idején, 1976-ban döntőt futott 1500 méteren a Montreáli Olimpián.

Rektor úr köszöntötte a résztvevőket
SZoESE

A résztvevőket köszöntötte többek között prof. Borhy László, az ELTE rektora, majd maga is rajthoz állt és közvetlen munkatársaival együtt teljesítette a távot. A szombathelyi kampuszt két kiváló hosszútávfutó Kovács Attila és Jacsev Sámuel képviselte. A rajt után hamar kialakult egy négyfős élboly, akik komoly iramot diktálva egyre nagyobb előnyre tettek szert. A táv második felére viszont már csak a két szombathelyi fiú volt az élen. Sajnos a kerékpáros felvezető nem állt a helyzet magaslatán, nem tudta tartani a kemény iramot, később még a lánca is leesett. Így a nagy fölénnyel vezetőknek meggyűlt a baja a tájékozódással. Ezt is sikeresen leküzdve ők ketten hajrázhattak a győzelemért, amit csak a célfotó által érzékelt különbséggel nyert Samu.

SZoESE

A végelszámolásnál mindketten 3-3 érmet vehettek át: az abszolút sorrend, az egyetemisták, illetve az ELTE hallgatók közötti rangsor alapján.

Zemen János (balról) a futólegenda
SZoESE

Tavalyi látogatása alkalmával prof. Borhy László rektor úr említette nekem ezt a versenyt, mondhatni, hogy invitált is bennünket a részvételre. Láthatóan büszke volt a rendezvényre, az ELTE egyik tradicionális programjaként említette. Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy Koszár Zsolt személyében tavaly is szombathelyi győzelem született. Akaratlanul is hagyományt teremtettünk, ha erőnk engedi jövőre sem adhatjuk alább

– mondta Kívés István edző.

SZoESE
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport