Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyi siker az ELTE hagyományos futóversenyén

Rekordszámú, közel 1000 résztvevővel rendezték meg idén az Eötvös 5 futóversenyt, aminek a távja is stílszerűen 5 km volt. A rajtolók nagy része természetesen amatőrökből állt, de a győzelemnek, a dobogónak azért van presztízsértéke.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A SZoESE két sportolója, Jacsev Sámuel és Kovács Attila végzett az első két helyen.
SZoESE

A győztesek nevét felvésik egy dicsőségtáblára, amit nap mint nap láthatnak a mellette elhaladók. Sokszor nyert már az ELTE olimpikon alumnia, Csere Gáspár is. Ő most díszvendég volt, nem futott, de bejelentettékn, hogy az egyetem támogatja a Tokiói Olimpiára való felkészülését. Ugyancsak jelen volt Zemen János – igaz, most edzőként – egykori kiváló középtávfutó, aki annak idején, 1976-ban döntőt futott 1500 méteren a Montreáli Olimpián.

Rektor úr köszöntötte a résztvevőket
SZoESE

A résztvevőket köszöntötte többek között prof. Borhy László, az ELTE rektora, majd maga is rajthoz állt és közvetlen munkatársaival együtt teljesítette a távot. A szombathelyi kampuszt két kiváló hosszútávfutó Kovács Attila és Jacsev Sámuel képviselte. A rajt után hamar kialakult egy négyfős élboly, akik komoly iramot diktálva egyre nagyobb előnyre tettek szert. A táv második felére viszont már csak a két szombathelyi fiú volt az élen. Sajnos a kerékpáros felvezető nem állt a helyzet magaslatán, nem tudta tartani a kemény iramot, később még a lánca is leesett. Így a nagy fölénnyel vezetőknek meggyűlt a baja a tájékozódással. Ezt is sikeresen leküzdve ők ketten hajrázhattak a győzelemért, amit csak a célfotó által érzékelt különbséggel nyert Samu.

SZoESE

A végelszámolásnál mindketten 3-3 érmet vehettek át: az abszolút sorrend, az egyetemisták, illetve az ELTE hallgatók közötti rangsor alapján.

Zemen János (balról) a futólegenda
SZoESE

Tavalyi látogatása alkalmával prof. Borhy László rektor úr említette nekem ezt a versenyt, mondhatni, hogy invitált is bennünket a részvételre. Láthatóan büszke volt a rendezvényre, az ELTE egyik tradicionális programjaként említette. Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy Koszár Zsolt személyében tavaly is szombathelyi győzelem született. Akaratlanul is hagyományt teremtettünk, ha erőnk engedi jövőre sem adhatjuk alább

– mondta Kívés István edző.

SZoESE

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés