Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc hallgató kap havi 50 ezer forint ösztöndíjat

Tíz hónapig kapják egy évben, ez a Szombathely Visszavár projekt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Péntek délután Puskás Tivadar polgármester és Rettegi Attila város oktatási és szociális bizottságának elnöke adta át az ösztöndíjakat a városházán. A dolog nem új keletű, ugyanis a szombathelyi közgyűlés 2013. áprilisában hozta meg a

Szombathely visszavár

felsőfokú tanulmányi ösztöndíjról szóló rendeletet és még ebben az évben be is vezette. Ez a projekt folytatódott idén is.

„Szombathely Visszavár”–ösztöndíjak átadása
Az ösztöndíjasok nevében Horváth Bence mondott köszönetet
Vágvölgyi Bálint
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az ösztöndíjat azok a szombathelyi lakcímmel rendelkező nappali tagozatos diákok kaphatják meg, akik a pályázati felhívásban meghatározott hiányszakmákban (például: gépészmérnök, villamosmérnök, felnőtt vagy gyermek háziorvos, óvodapedagógus, tanító) kezdik meg vagy folytatják tanulmányaikat.

„Szombathely Visszavár”–ösztöndíjak átadása
Vágvölgyi Bálint

Az ösztöndíjas tanulók -aktív jogviszonyuk alatt - havi 50.000 forintos juttatást kapnak. De a helyzet nem ilyen egyszerű, ugyanis a diákok kötelesek államilag finanszírozott tanulmányi időn belül diplomát szerezni és a hiányszakmában a Szombathelyen elhelyezkedni, valamint dolgozni annyi ideig, amíg korábban ösztöndíjat kaptak.

Őket is visszavárja Szombathely:

Bátorfi János György - gépészmérnök

Geröly Dániel - villamosmérnök

Horváth Bence - gépészmérnök

Horváth Lídia - tanító

Kiss Virág Ágota - óvodapedagógus

Kulcsár Luca - tanító

Markó Regina - óvodapedagógus

Sümegi Barbara - háziorvos

Varga Nikolett - óvodapedagógus

Velük együtt már 34

Szombathely Visszavár

ösztöndíjasa van a városnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés