Szombathelyen átlagosan 2300 forint/négyzetméter körül mennek az albérletek

És 2022-ben sem lesznek olcsóbbak. Sőt.

Másfél-két évvel ezelőtt még a bérlők örömére nagyon sok nagyvárosban egyre olcsóbbak lettek az albérletek, vagy legalábbis nem emelkedtek az árak olyan meredeken. Az áresés azonban a tavalyi évben véget ért és újra drágulásnak lehetünk tanúi a hazai albérletpiacon. Azt, hogy Szombathely kivétel-e ez alól, az ingatlannet.hu vizsgálta meg.

Szombathely és környékének albérletárai

Szombathelyen és a környező megyeszékhelyeken is változatosan alakultak a kiadó lakások átlagos négyzetméter árai. Negyedévről negyedévre fe-le ingadoztak. Az is ugyanúgy igaz Szombathelyre, Győrre, Veszprémre és Zalaegerszegre is, hogy a bérleti díjak egy árszínvonal körül mozogtak.

Szombathelyen és Zalaegerszegen a 2021-es év alatt összességében 5%-kal esett az albérletek átlagára. Ennek eredményeképpen Szombathelyen 2300 forint/négyzetméter, Zalaegerszegen pedig 1400 forint/négyzetméter bérleti díjakkal lehetett találkozni.

Győrött és Veszprémben viszont nőttek a kiadó lakások átlagos négyzetméter árai az elmúlt egy esztendőben. Győrben 13%-os drágulás után az albérletek decemberi kínálati ára átlag 2500 forint/négyzetméter lett, míg Veszprémben közel 50%-os drágulás után 3000 forint/négyzetméter.

Ingatlannet.hu

Az egyetemi városok albérletárai

Budapesten és Szegeden néhány százalékkal drágultak a kiadásra kínált lakások. Természetesen továbbra is a fővárosban a legdrágábbak az albérletek , melyek a decemberi adatok alapján 3400 forint/négyzetméteres átlagáron futottak. Szegeden sem mondhatók olcsónak a kiadó lakások, itt az év utolsó hónapjában a négyzetméterenkénti átlagár 2100 forint volt.

Az elmúlt 12 hónapban nagyobb mértékű 20%-os áremelkedés ment végbe a pécsi albérletpiacon. A kultúra városában tavaly decemberben 2600 forint/négyzetméteres volt a kiadó lakások átlagára. Debrecenben is ugyanilyen áron kínálták kiadásra a lakásokat, viszont itt egy éves távlatban „mindössze” 15%-ot drágultak a bérleti díjak.

Ingatlannet.hu

Az albérletárak egyre bátrabban emelkedhetnek

Minden jel arra mutat, hogy árzuhanást a közeljövőben nem fogunk látni hazánk albérletpiacán. A legtöbb szakértő úgy vélekedik az albérletek tovább drágulnak majd 2022-ben . Jelentősen alacsonyabb árakra nagy valószínűséggel nem várhatunk. Ugyanígy az eladó ingatlanok piacán sem várható látványos árcsökkenés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság