Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt

Az óriáskerekessel viszont nem sikerült megállapodni.

„Összejött az az összeg, amellyel lehetséges a korábbi színvonalon a díszkivilágítás”

- mondta kedden délután egy szombathelyi sajtótájékoztatón Nemény András polgármester.

Mindez azért is érdekes, mert a korábban bejelentett, Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57 74 pontos takarékossági csomag egyik eleme az volt, hogy az idén nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, csak a karácsonyfát és néhány gyermekek által kedvelt elemet világítanak meg.

Ez meglehetősen lehangoló lett volna, így minden bizonnyal sokan örülnek a hírnek.

De mi is történt időközben?

A polgármester elmondta, mivel a városvezetés szerette volna, hogy mégiscsak legyenek fények, így először a nagyobb, majd a kisebb vállalatokat keresték meg, melyek közül szép számmal zsebükbe nyúltak a nemes cél érdekében.

Közben belső gyűjtést indítottak a vásározók is, sikeresen, és a pénzt kiegészítették a városvezetők is a fizetésükből.

Nemény András
Mészáros D. Zsolt

Így jött össze a teljes összeg, amit a polgármester nagyon pozitív közösségi megnyilvánulásnak tart, mint ahogyan azt is, hogy az idei karácsonyfára eddig 11 felajánlás érkezett.

A díszkivilágítás tétele egyébként kb. 10 millió forint, és nem is annyira a már meglévő dekoráció vagy az áram a költséges, hanem a világítás felszerelése. De most már semmi akadálya nincs, hogy a szokásos formában és időpontban kigyúljanak a belvárosban ünnepi fények.

Mészáros D. Zsolt

A sajtóeseményen a kereskedők képviseletében részt vett Táncsics Péter is, aki megköszönte a segítséget és a felajánlásokat.

Lapunk kérdésére Nemény András közölte:

az idén nem lesz Szombathelyen óriáskerék, mivel nem sikerült megállapodni a vállalkozóval.

A közvilágítást nem lehet lekapcsolni

Tegnap arról érkezett hír, Rezsi: Komlón esetleg lekapcsolják a közvilágítást, de akkor kijárási tilalom lesz 2022. October 19. 17:53 hogy Komlón felmerült, esetleg egész éjszakára kikapcsolják a közvilágítást és kijárási tilalmat rendelnek el.

Ezzel kapcsolatban a Nyugat azt kérdezte, hogy mennyibe kerül Szombathely közvilágítása.

Mint megtudtuk, ez az összeg körülbelül 600 millió forint egy évre, de egy Szombathely nagyságú városban a jogszabály nem teszi lehetővé a közvilágítás lekapcsolását.

„Sok kis település így is ki fogja kapcsolni kényszerűségből” – mondta Nemény, aki tud olyan Szombathely környéki településről, ahol választani kell, hogy vagy az óvodát fűtik, vagy felkapcsolják a közvilágítást.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet