Szombathelyen nem lesz akkumulátorgyár

Ezt a polgármester jelentette ki a városi közgyűlésen.

Amíg mi vagyunk a városvezetők, Szombathelyen nem lesz akkumulátorgyár

– jelentette ki Nemény András polgármester a közgyűlésen.

Németh Ákos környezetvédelmi tanácsnok javasolta, hogy a közgyűlés fogadjon el határozatot arról, hogy egyetértenek azzal a városvezetői döntéssel, amely alapján 2022-ben visszautasították egy szombathelyi akkumulátorgyár beruházási szándékát.

A közgyűlés arra is felkéri a polgármestert, hogy a jövőbeni befektetési tárgyalásokon a szombathelyiek egészségének és környezetének megóvása érdekében továbbra is a fenti álláspontot képviselje.

A vita során szóba került a Fidesz-frakció egy novemberi sajtótájékoztatója, A szombathelyi Fidesz azzal vádolja a városvezetést, hogy nem veszik komolyan a befektetési lehetőségeket 2022. November 23. 18:45 ahol azzal vádolták a városvezetést, hogy nem veszik komolyan a befektetési lehetőségeket. Erre példákat is hoztak, ezek között volt egy akkumulátorgyár megkeresése is. Horváth Attila alpolgármester akkor azt mondta, a várható környezetterhelés miatt erre nemet mondtak.

A közelmúltban – épp az akkumulátorgyárak miatti demonstrációk kapcsán – a szombathelyi önkormányzathoz fordultunk Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről 2023. January 23. 17:16 a megkeresés részleteiért, de azt a választ kaptuk, hogy az érdeklődőkről, az egyeztetésekről és azok tartalmáról „nem áll módunkban további részleteket adni”.

Időközben elküldtük kérdéseinket a HIPA-nak is, de eddig még nem reagáltak a megkeresésünkre.

A közgyűlésen Nemény András felszólította a Fideszt, hogy ők is támogassák a javaslatot, és így világossá tehetik, hogy ők sem akarnak akkumulátorgyárat Szombathelyen.

A többség elfogadta a javaslatot, a Fidesz-frakció nem nyomott gombot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet