Szombathelyen nem lesz akkumulátorgyár

Ezt a polgármester jelentette ki a városi közgyűlésen.

Amíg mi vagyunk a városvezetők, Szombathelyen nem lesz akkumulátorgyár

– jelentette ki Nemény András polgármester a közgyűlésen.

Németh Ákos környezetvédelmi tanácsnok javasolta, hogy a közgyűlés fogadjon el határozatot arról, hogy egyetértenek azzal a városvezetői döntéssel, amely alapján 2022-ben visszautasították egy szombathelyi akkumulátorgyár beruházási szándékát.

A közgyűlés arra is felkéri a polgármestert, hogy a jövőbeni befektetési tárgyalásokon a szombathelyiek egészségének és környezetének megóvása érdekében továbbra is a fenti álláspontot képviselje.

A vita során szóba került a Fidesz-frakció egy novemberi sajtótájékoztatója, A szombathelyi Fidesz azzal vádolja a városvezetést, hogy nem veszik komolyan a befektetési lehetőségeket 2022. November 23. 18:45 ahol azzal vádolták a városvezetést, hogy nem veszik komolyan a befektetési lehetőségeket. Erre példákat is hoztak, ezek között volt egy akkumulátorgyár megkeresése is. Horváth Attila alpolgármester akkor azt mondta, a várható környezetterhelés miatt erre nemet mondtak.

A közelmúltban – épp az akkumulátorgyárak miatti demonstrációk kapcsán – a szombathelyi önkormányzathoz fordultunk Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről January 23. 17:16 a megkeresés részleteiért, de azt a választ kaptuk, hogy az érdeklődőkről, az egyeztetésekről és azok tartalmáról „nem áll módunkban további részleteket adni”.

Időközben elküldtük kérdéseinket a HIPA-nak is, de eddig még nem reagáltak a megkeresésünkre.

A közgyűlésen Nemény András felszólította a Fideszt, hogy ők is támogassák a javaslatot, és így világossá tehetik, hogy ők sem akarnak akkumulátorgyárat Szombathelyen.

A többség elfogadta a javaslatot, a Fidesz-frakció nem nyomott gombot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet