Szombathelyen vádat emeltek egy kerékpáros gyereknek ütközött autós ellen

A nő nem állt meg a baleset után.

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben – közölte lapunkkal a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a nő 2022 októberében személygépkocsival egy parkolóba kanyarodott be, amikor a gépjárműve jobb oldali első ajtajának ütközött egy – a járdáról az úttestre lehajtó – gyermekkorú kerékpáros.

Az ütközés következtében a gyermek az úttestre esett és nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett el.

A megvádolt sofőr – bár az ütközést észlelte – nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset során a sértett megsérült-e és a segítségnyújtást sem ajánlotta fel.

A járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló