Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még mindig tart a szombathelyi ételmérgezés hatása: szülők és testvérek is hányással és hasmenéssel küzdenek

Több olvasó is megkeresett minket panaszával.

Múlt hét csütörtökön számoltunk be róla , hogy négy szombathelyi általános iskolában is hányással és hasmenéssel küzd összesen körülbelül 300 diák, ketten pedig kórházba is kerültek miatta. A baj forrása sok szülő szerint a főzőkonyha, ami mind a négy iskolát ellátja menzával. Az ÁNTSZ élelmiszer-eredetű megbetegedés gyanúja miatt kivizsgálást indított, majd másnap megtudtuk , hogy hétfőre várhatók a laboreredmények.

A kedélyek viszont a hétvégén sem csitultak: több levél is érkezett szerkesztőségünkbe, melyekben arról számolnak be a szülők, hogy péntek délután óta ők és a megbetegedett gyerekek testvérei is hasonló tüneteket produkálnak. Egyikük sem evett a szóban forgó ebédből, ennek ellenére belázasodtak, hánynak és hasmenésük van. Egyikük állítása szerint az ÁNTSZ már tud a továbbterjedésről.

Illusztráció
antonogzon.blog.hu

Tisztelt Szerkesztőség!

Sajnos a gyermekek által elkapott fertőzés a Gothard-ból tovább fertőzi a családtagokat is. Mi nem tudjuk megállapítani a fertőzés okát, amit a 300+ további gyermek is megkapott, de a szalmonella talán az egyik ismert ilyen lehet. Tudtunkkal ebben az esetben a teljes iskolát fertőtleníteni kellene. Az ÁNTSZ-nek azonnal el kellene rendelnie már vasárnap az iskola teljes fertőtlenítését, hogy a gyermekek biztonsággal engedhetők legyenek oda mihamarabb. Amennyiben ez nem történik meg, a szülők mindegyike jobban teszi, ha otthon tartja gyermekeit, amíg az ÁNTSZ kimondja, mi fertőzött meg 300 gyermeket és pár napra rá családtagjaikat, mert az újra fertőződés esélye így magas lehet.

– egy rendkívül dühös szülő, aki követeli, hogy felelősségre legyen vonva ennek a tömeges és brutális gyermekmérgezésnek az okozója, iskolai felelőse, és az Elamen Zrt. teljes vezetése.

Próbáltuk felvenni a Vas megyei Kormányhivatallal a kapcsolatot, hátha okosabbak leszünk, de hiába telefonáltunk, nem vették fel. Így írtunk e-mailt is, de sajnos még erre sem érkezett válasz. Viszont mihelyst változik a helyzet, és kapunk újabb információkat, közöljük a részleteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Tömeges hányás és hasmenés a szombathelyi iskolákban

Négy általános iskola, 250 diákot érintett - ugyanaz a főzőkonyha látta el őket. Meszólalt a kórházigazgató és a tankerület-vezető.

A legfrissebb adatok szerint 300 gyerek lett rosszul, ketten kerültek kórházba a szombathelyi ételmérgezés miatt

Az érintett szombathelyi főzőkonyha szigorított fertőtlenítésére is sor került.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra