Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

900 milliós hiányt hozott a SZOVÁ-nak a hulladékgazdálkodás központosítása

Erről is, és további 19 ügyről tárgyal csütörtökön a szombathelyi közgyűlés. Előzetesünk.

Tönkreteszi a rezsicsökkentésnek nevezett államosítás a szombathelyi önkormányzati cégeket - írtuk még áprilisban Tönkreteszi a szombathelyi önkormányzati cégeket a rezsicsökkentésnek nevezett államosítás 2018. April 25. 07:03 . Nem is túloztunk, hiszen a SZOVA csütörtöki közgyűlésre készített beszámolójából kiderült, hogy 2018. június 30-ig 900 millió forintkövetelés halmozódott fel a cégnél.

Egyelőre csak a tavalyi hulladékszállítási díjat fizették ki
Bonyhádi Zoltán

Ennek két oka van, az egyik, hogy az állami hulladékgazdálkodó, az országos központként működő NHKV Zrt. több hónapos, sőt, éves késéssel fizeti ki a szolgáltatási díjat. Ugyanakkor a lakosságtól beszedett hulladékszállítási díjat a központ szedi be, és annak csak egy részét osztja vissza a munkát ténylegesen elvégző SZOVÁ-nak.

A beszámolóban az is benne van, hogy az NHKV közben rendezte a tavalyi elmaradását, és így némileg rendeződött a SZOVA helyzete is. A csütörtöki közgyűlés tárgyalja majd a beszámolót.

Ahogyan a Vasivíz működéséről szóló anyagot is, írtunk már róla 100 milliós veszteséget hoz a szombathelyi uszoda a Vasivíznek idén 2018. September 11. 14:41 , hogy a szintén önkormányzati tulajdonban lévp cégnek 100 milliós veszteséget okoz a felújított uszoda működtetése.

Már csak a volt Éva-malmot kell felújítani
Vágvölgyi Bálint

A képviselők döntenek a Schrammel-gyűjtemény ajándékozási ügyéről is, erről is írtunk Szombathely nagy ajándékot kap, a Schrammel-gyűjteményt - már csak fel kell újítani az Éva-malmot 2018. September 12. 16:11 , ahogyan a gyűjteménynek majd otthon adó Éva-malom felújításáról Kínai plázából újra műemlék lehet: múzeumi negyedet terveznek Szombathelyre 2017. March 31. 11:00 is.

Persze, nem csak ezekről az ügyekről lesz szó, de ahhoz képest, hogy utoljára június végén volt közgyűlés, meglepően kevés, mindössze 20 napirendi pont szerepel a nyilvános ülés menetrendjében.

Tárgyalnak a Szent Márton-kártya rendszerének bővítéséről, az újra meghirdetett Nemzeti Ovi-Sport Program pályázatáról, a Farkas Károly utcai tornacsarnok üzemeltetéséről. Módosítják a költségvetést, ami nem meglepő, minden közgyűlésen is aktualizálják a büdzsét a változások függvényében.

A zárt ülésen döntenek majd a Margaréta Óvoda vezetőjének kinevezéséről. És várhatón több intézményvezetőről is döntenek, de meglehetősen homályos a megfogalmazás.

A közgyűlés csütörtök, azaz holnap reggel 9-kor kezdődik, mi percről-percre tudósítással és élőképben is közvetítjük.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet