Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint szűkül a szombathelyi média, a frisss.hu lassan beolvad a Vas Népébe

Már csak három médiacsoport létezik a szombathelyi politikai sajtóban.

Csak kapkodjuk a fejünket, úgy zajlanak az események a szombathelyi médiapiacon.

 • Alig egy hete mutattuk be A fideszes médiahenger szinte az egész szombathelyi sajtópiacot letaposta 2017. September 03. 17:40 , hogyan lett egyre kevesebb médium a vasi megyeszékhelyen, és hogyan tarolta le a piacot a fideszes médiahenger.
 • Alig két napja, hogy bejelentették, a Frisss Rádiót bekebelezi Már nem kell sokat várni és a Frisss Fm is átalakul Rádió 1-é 2017. September 06. 14:27 Andy Vajna Rádió1 nevű csatornája.
 • És máris itt az új hír:

 • A frisss.hu szép lassan beolvad a Vas Népébe és annak online lapjába, a vaol.hu-ba.
 • Persze, várható volt, hogy valami történik a frisss.hu-val, ami a Frisss Rádió testvérmédiuma volt, hiszen közös volt a tulajdonos, az ügyvezető, a két szerkesztőség is összedolgozott.

  Az is látható volt, a Frisss hogyan közeledik szép lassan a PLT lapjaihoz, egyre több közös cikk jelent meg, erről is írtunk Hogyan gyártsunk politikai propagandát Szombathelyen? 2017. August 31. 15:55 , úgy egy hete.

  De a jelek tovább szaporodtak. Korábban is gyakori volt, hogy a Vas Népe embereket szipkázott el a Frisss-csoporttól, többek között így került a Vas Néphez az a Lőrincz-Farkas Eszter, akit nemrég, Halmágyi Miklós és Mehlhoffer Tamás főszerkesztők menesztése Lefejezték a PLT-t, kirúgták a Vas Népe vezetőit is 2017. August 11. 18:10 után a Vas Népe főszerkesztőjévé neveztek ki Meg is van, ki a Vas Népe új főszerkesztője 2017. August 12. 10:24 .

  Néhány napja aztán Kánya Dóra főszerkesztő neve eltűnt a frisss.hu impresszumából, információink szerint ő már a Vas Népénél van. A képen bekeretezett részen volt a főszerkesztő neve, már nincs ott:

  Nyugat.hu

  Ekkor megnéztük a nyilvános céginformációs rendszert, kíváncsiak voltunk, van-e változás. És meglepetésünkre van.

  Az idén márciusban írtunk a szombathelyi Berzsenyi tér és környékének felújításáról 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 , és akkor vettük észre, hogy a kivitelezésben érintett a Frisss Rádió tulajdonosa is. A rádiót és a frisss.hu-t a Friss Rádió Kft. működtette, működteti, ennek a cégnek azonban egy másik cég, a Gyöngy Rádió Kft. a tulajdonosa. A Gyöngy Rádió Kft. pedig azé a Koroknai Róberté, akinek másik cége, az Alpok Terra Kft. konzorciumi tagként dolgozik az említett felújításon.

  Legalábbis ez volt a helyzet augusztus végéig. A cégbe ugyanis augusztus 21-én bejegyeztek még egy tulajdonost, Kis-Kádi Tamást:

  Részlet a Gyöngy Rádió Kft. cégkivonatából
  Forrás: e-cegjegyzek.hu

  Aki gyorsan át is vette a cég vezetését, legalábbis ő az, aki önállóan jogosult a Gyöngy Rádió Kft. képviseletére.

  Részlet a Gyöngy Rádió Kft. cégkivonatából
  Forrás: e-cegjegyzek.hu

  Ami igazán érdekes, Kis-Kádi Tamás jelenleg is a Mészáros Lőrinc-féle Médiaworkshoz tartozó, a Vas Népét és a vaol.hu-t működtető PLT HR vezetője, vagyis a cég főmunkaügyise.

  Távoznak az újságírók is

  A legújabb, nem hivatalos információnk szerint a frisss.hu három újságírója a Vas Népéhez, egy pedig a városi tévéhez megy át. Vagyis, a frisss.hu szépen kiürül.

  Ezzel tovább szűkül a szombathelyi médiapiac, hiszen eltűnik belőle a Frisss-csoport. Marad az önkormányzati tulajdonban lévő, a városi tévét és hírportált működtető Médiaközpont, a Mészáros Lőrinchez tartozó PLT, a Vas Népével, a vaol.hu-val és a Szombathelyi7Nap-pal.

  És van a harmadik csoport, a Nyugat.hu. Ennyi.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra