Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi önkormányzat válaszolt, miért mocsaras a Király utcai belső udvar

Sokaknak biztos nem fog tetszeni a válasz, még ha van is alapja.

Csütörtök reggel írtuk Gaz és mocsár lepi el a szombathelyi Király utca egyik belső udvarát 2020. December 10. 07:20 meg, hogy a Király utca 10. alatti belső udvar gazos és mocsaras, az ott lakók pedig már egy kis nyári zápor után is alig győzik pucolni a cipőjükről a sarat.

Egy itt lakó olvasónk, aki felhívta figyelmünket az udvar állapotára, arról panaszkodott, hogy a karbantartás az önkormányzat feladata lenne, de évek óta semmilyen érdemi munkát nem végeztek azért, hogy megszűnjön a mocsár.

A problémás udvar
Olvasói fotó

Az udvarral kapcsolatos kérdéseinkre válaszolt a szombathelyi önkormányzat

A lényeg az, hogy a belső udvar valóban az önkormányzat tulajdona, a karbantartást pedig a SZOVA Zrt. végzi, de már rég nem annyi autó parkol itt, mint amennyit egy ekkora udvar elbír.

Az olvasó által is hiányolt fűnyírást például a SZOVA munkatársai elvégzik, már amennyire ez lehetséges úgy, hogy a füvesített terület nagy részén is mindig autók állnak.

A gödrökre, és az ezek miatt kialakuló mocsárra nem igazán van jó megoldás – legalábbis az önkormányzat válaszából ez olvasható ki.

„Bár a területen ingyenesen lehet parkolni, de a talaj nem alkalmas több tucat autó parkolásra, ami így gödröket, buckákat, eső után pedig nagyobb pocsolyákat eredményezett az elmúlt években. Ennek ellenére nem lehet megoldás, hogy a zöldfelületek rovására le legyenek aszfaltozva azok a tömbbelsők, amiket autók foglalnak el. Kérjük a gépjárművezetőktől a leaszfaltozott parkolók használatának előtérbe helyezését. Együtt, közösen kell vigyáznunk a környezetünkre” – írja a szombathelyi önkormányzat.

Magyarul jó lenne, ha azok, akik nem itt laknak, nem használnák a belső udvarokat ingyen parkolásra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Gaz és mocsár lepi el a szombathelyi Király utca egyik belső udvarát

Olvasónk szerint az udvar az önkormányzat tulajdona, de már évek óta nem csinálnak vele semmit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra