A szombathelyi víztorony szép lett, de a környékére egy forint sem jutott

Legalább a gyerekek tudják gyakorolni a kátyúk kezelését.

Lapunk többször is foglalkozott a pályázati pénzből megújuló szombathelyi víztoronnyal. A korábbi nagyívű elképzelésekhez képest ugyan csak egy fékezett habzású változat futott be, de ha nem vagyunk telhetetlenek, ennek is tudunk örülni.

Szombathely ikonikus épülete nemcsak ráncfelvarrást kapott, de kávézó is nyílik benne, talán nem is reménytelen jövővel, merthogy ismert szombathelyi vendéglátósok Már el is kezdték keresni az embereket a szombathelyi víztorony kávézójába 2021. April 20. 21:24 fantáziát látnak az üzemeltetésben.

Víztorony felújítása
A felújítás - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Amikor legutóbb ott jártunk a fotós kollégával, a víztorony fehérsége vakított, a kávézó lázasan készült a nyitásra, a terasz vendégek után kiáltott, és egyáltalán, az egésznek európai hangulata volt.

Víztorony és a Kresz-park felújítása
Az épület rendben van - Kattintson a képre a galériához!
Kiss Tamás

Mármint az épületnek és az épület körüli annak a néhány négyzetméternek.

Mert ami egy kicsit távolabb, az továbbra is gány.

A Kresz-park útjai maradtak hepehupásak, ami arra bizonyára kiváló, hogy a gyerekek a biciklijükkel szokják a kátyúkat és repedéseket, de összességében mégiscsak elég lehangoló ez így.

KRESZ-park kátyúk
Kiss Tamás

A víztorony körüli körforgalomban megújult ugyan az aszfalt, de azon kívül csendesen mállik tovább az útfelület.

Távolabbról pofásnak tűnik ugyan a pályázatból megújult kiszolgálóhelyiség, de ha közelebb megyünk, látjuk, maradtak a vasajtók és a kopottas falak.

A szomszédos játszótér a közelmúltban megújult ugyan, de bizonyára bennünk van a hiba, hogy ez is meglehetősen soványkának látjuk.

KRESZ-park kátyúk
Kattintson a galériához!
Kiss Tamás

Abban bíztunk, hogy ez még a kezdet, a víztorony után annak tágabb környezete is megújul.

Hát nem. Illetve egy darabig biztosan nem.

„A víztorony fejlesztésére kiírt pályázat a Kresz-park fejlesztését nem tartalmazta, így ebből a projektből a park megújítása nem történhetett meg” – válaszolta lapunk megkeresésére Károlyi Ákos városi jegyző.

És a jövő sem túl biztató, tudtuk meg, merthogy a park fejlesztéséhez kb. 100 millió forint kellene, az pedig nincs benne a költségvetésben.

KRESZ-park kátyúk
Jövő héten nyílik - Kattintson a galériához!
Kiss Tamás

Ettől függetlenül a Kresz-park július 1-én nyit, lehet majd bicikliket és gokartokat kölcsönözni, és bekapcsolják a lámpákat is.

Frissítés

Korábbi verziónkban a nyitás dátumának tévesen június 1-ét jelöltük. Ezt július 1-re javítottuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet