Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombattól már nem az állam állja a tesztek árát

Aki hamarabb ki szeretne jönni a karanténból, saját magának kell fizetnie az ehhez szükséges két tesztet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Változnak a sárga vagy piros kategóriába sorolt, azaz járványügyileg kockázatosnak tekintett országokból hazatérőkre vonatkozó szabályok augusztus 1-től – írja a Népszava . Innentől fogva ugyanis már nem az állam állja a visszaérkezők tesztelésének költségét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gulyás Gergely még július 12-én jelentette be a szigorításokkal együtt, hogy bő két hétig átvállalják a tesztek árát, tekintettel a már korábban befizetett utakra, ez a türelmi idő azonban most lejár: szombattól már mindenkinek magának kell fizetnie a koronavírustesztet, ha két hétnél korábban szabadulni akar a kötelező házi karanténból.

A közelgő határidőre a kormányhivatalok kedden hívták fel a háziorvosok figyelmét. A háziorvos szombattól nem rendelhet a külföldről hazatérőknek PCR-tesztet a mentőszolgálattól. Emellett azt is előírták, hogy tájékoztatni kell a betegeket, hol végezhetik el a vizsgálatot. Ennek részletei azonban egyelőre nem tiszták.

Bonyolítja a helyzetet, hogy mivel csak néhány kórház rendelkezik PCR-tesztelésre alkalmas laborral, a többiek vagy tőlük, vagy magánúton rendelhetik meg a vizsgálatot. Ez pedig nem olcsó: a lap információi szerint az állami laborokkal kapcsolatban állóknál 32-38 ezer, magánpiaci szereplőknél pedig 40-50 ezer forint is lehet a teszt elvégzése. Egyelőre kérdéses, saját lakásukban kell-e tesztelni a karanténra kötelezetteket (ahogy eddig a mentőszolgálat tette), vagy az egészségügyi intézményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés