Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szörényi Levente nagyon nekiment Bródy Jánosnak

„Eddig nem látott mélységekbe pengette le magát” – mondja egykori zenésztársáról.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy a legendás Illés zenekar nem kevésbé legendás két egykori tagja a politikai paletta más oldalain helyezkedik el, de az egymáshoz viszonyuk ettől még egyáltalán nem volt rossz.

Néhány évvel ezelőtt lapunk is beszámolt Ismét szól a Fonográf: Steko pedig lencsevégre kapta Szörényit és zenekarát a próba után 2018. January 16. 09:35 például a Fonográf zenekar próbájáról, amelynek egyik pillanatát Stekovits Gáspár szombathelyi fotóművész így örökítette meg.

Fonográf
Fonográf
Stekovics Gáspár

Most viszont valami megváltozhatott.

Szörényi Levente – aki alapjáraton meglehetősen önjáró és kritikus a jobboldal irányába is – most nagy lendülettel szállt bele egykori zenész és alkotótársába.

A Mandiner csütörtöki lapszámában megjelent interjúban – amelyből részleteket közöl a lap online kiadása és a kormányközeli Magyar Nemzet - Szörényi az SZFE körül kialakult botrányt az SZDSZ-es taxisblokádhoz hasonlítja, és szégyelli, hogy zenésztársa is beállt a sorba, amikor felvonulási indulót írt a barikádozó hallgatóknak.

Konkrétan ezt a dalt kritizálja Szörényi Levente

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni” mondja Szörényi, hozzátéve, hogy Bródy az SZFE-s szerepvállalással eddig nem látott mélységekbe „pengette le” magát.

Szerinte az is különbség közöttük, hogy belőle – Bródy Jánossal ellentétben - nem lett pártdalnok.

Szörényi azzal vádolja Bródyt, hogy a nyolcvanas évek elején a tatai zenészkonferencián elárulta a magyarországi új hullámot.

Azt mondja, ekkor szégyenkezett először miatta és helyette.

Szörényi Levente
Facebook/Szörényi Levente

Beszél a világpolitikáról is. Az Egyesült Államok elnökválasztását így értékeli.

„Kennedy meggyilkolásával kezdődött, mert megpróbált belenyúlni a deep state dolgaiba. Trumpot, aki ellen négy éven át hőzöngött a világmédia fősodra, már le se kell lőni, szavazástechnikai trükkökkel kiszorítják.”

Szörényi Levente úgy véli, a kelet-európai bolsevizmus áttette a székhelyét nyugatra, és Amerikában már győzni látszik, míg itthon az Orbánt mindenáron eltakarítani kívánók SZDSZ-módra kiáltoznak nyugati segítségért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra