Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

37 vasi településen a Müllex kukásautói járnak a SZOVA gépei helyett

A szombathelyi cég csak nyolc településen szállítja el a hulladékot.

A Müllex Közszolgáltató Nonprofit Kft. erősítette meg a hírt, január 1-től 37 településen veszik át a hulladékszállítási szolgáltatást a Szomhull Nonprofit Kft-től. Ami azt is jelenti, hogy a Szomhullnak, pontosabban az önkormányzati tulajdonú SZOVA Zrt-nek így a megyeszékhelyen kívül nyolc települése marad, bőven marad szabad kapacitása.

50 helyett egy tucat

A hulladékszállítási törvény pár évvel ezelőtti módosítása miatt csak nonprofit cégek végezhetnek közszolgáltatást, Szombathelyen az önkormányzat ezért hozta létre a szintén száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szomhull Nonprofit Kft-t. Papíron ez a cég látja el a hulladékszállítási, hulladékkezelési feladatokat, gyakorlatilag azonban továbbra is a SZOVA végzi el a munkát alvállalkozóként.

Sokkal kevesebb településen láthatunk SZOVA-s autókat
Bonyhádi Zoltán

Tavaly év végéig Szombathelyen térségében mintegy 50 településen látta el a szolgáltatást a SZOVA. A helyi önkormányzatok döntésével így csupán tucatnyi település marad a szombathelyi cégnél, ami a szabad kapacitás megnövekedése mellett a hulladéktelep működésére is hatással lesz.

A Müllex székhelye Harasztifaluban, Körmend mellett van, ott van a hulladéktelepük is. A két tuljadonos Zalaegerszeg önkormányzata és a Zala-Depo Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. Egyébként a Müllex is alvállalkozóként végzi el a szolgáltatást, a megrendelő a STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a települések ezzel a céggel kötöttek szerződést.

Feltettük kérdéseinket a SZOVA-nak is, kíváncsiak vagyunk arra, hogy a 37 település elvesztése hogyan befolyásolja a cég bevételeit és működését, választ eddig nem kaptunk.

A Müllex által átvett települések és a hulladékszállítási időpontok

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet