Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szükség van az SZTK épületére, de azért eladnák

Továbbra is hirdeti a megye a nagyrészt kihasználatlan épületet, de a kórház bővítése miatt egy darabig meg is akarja tartani.

Az SZTK-épület sorsa is lassan köteteket tölthetne meg. A Markusovszky kórház sürgősségi tömbjének átadásakor, a korábban itt működő szakrendelések jó részét átvitték a kórházba, de azért itt is maradt még néhány rendelő.

Megegyeztek, de a város nem vette meg

Ugyanakkor az épület fontos szerepet töltött be a szombathelyi színházi tervekben Magasan ívelő híd a színházból a Pelikán parkba 2008. November 29. 09:33 . Amikor még úgy tűnt, hogy a színház a Március 15. téren épül fel A Március 15-e téren épülhet az új szombathelyi színház 2008. January 18. 20:36 , ennek az épületnek is szántak funkciót, hosszú tárgyalások után a megyei és a városi önkormányzat meg is egyezett Eladná a városnak az SZTK-t a megye 2008. April 10. 13:47 , hogy utóbbi megvásárolja, és vele még két ingatlant, amelyeknek szintén a kulturális fejlesztési tervekben lett volna szerepük.

De a város mégsem vette meg, hiszen kiderült, belátható időn belül nem épülhet új színház a téren, ekkor döntöttek az egykori HEMO felújításáról Sínen a Hemo átalakítása – új helye lesz Szombathelyen a Színháznak 2010. January 28. 23:23 . Szombathelynek így is elővásárlási joga van, ezt még tavalyelőtt jegyeztették be, pénze viszont nincs, és hasznosítási tervei sincsenek. A megye tavalyelőtt ősszel aztán megbízott egy ingatlanforgalmazó céget 350 millióért eladó a szombathelyi SZTK 2009. October 19. 09:39 , hogy adja el az épületet, de eddig nem volt komolyabb érdeklődő.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke tavalyelőtt azt mondta 350 millióért eladó a szombathelyi SZTK 2009. October 19. 09:39 , a szakrendeléseket előbb-utóbb be kell vinni a kórházba, mert úgy gazdaságosabban lenne működtethető.

Visszajönnek az orvosok

Közel egy éve aztán bejelentették, hogy új, 10 milliárd forint értékű fejlesztés indul a kórházban Belgyógyászati tömb épül a Markusovszky kórházban 2010. May 14. 10:35 , amely során új belgyógyászati tömböt is építenek. A beruházás olyan komoly munka lesz, hogy nemrégiben ezért választották ketté az elnöki és a vezérigazgatói funkciót Új vezérigazgató a Markusovszky kórház élén 2010. December 21. 14:38 .

Az építkezés alatt azonban gondoskodni kell a betegellátás zavartalanságáról, amelyhez szükség van az SZTK épületére is. Kovács Ferenc mindezt megerősítette kérdésünkre, hozzátéve, jelenleg ezért sem szorgalmazzák az értékesítést. De az önkormányzat hosszú távú tervei között mindenképpen az épület eladása szerepel. Az épület teljes felújításra szorul, erre pedig nincs pénze a megyének, és nincs olyan pályázat sem, ahol támogatást lehetne szerezni.

Kovács Ferenc nyomatékosította, hogy az épületnek az értékesítés után is a város érdekeit kell szolgálnia, így meghatározzák a hasznosítási funkciót is. És a megyének teljesen mindegy, hogy a vásárló a város lesz-e vagy egy vállalkozás.

Tehát egy darabig még biztosan úgy marad az SZTK épülete, ahogyan most van, sőt, rövidesen újra élet költözik bele, ha ideiglenesen is. A megye közben azért várja a potenciális vevőjelöltek jelentkezését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Új vezérigazgató a Markusovszky kórház élén

Két csúcsvezetője van néhány hete a szombathelyi kórháznak. A napi működésért ezentúl dr. Nagy Lajos vezérigazgató felel majd.

Belgyógyászati tömb épül a Markusovszky kórházban

Mégpedig öt és félmilliárd forintból. A kórház főigazgatója szerint a hotelellátást kell fejleszteni, a műszerezettség rendben van. De sajnálja, hogy Győré lett a póluskórház cím.

Sínen a Hemo átalakítása – új helye lesz Szombathelyen a Színháznak

A szombathelyi közgyűlés csütörtök esti zárt ülésén zöld utat adott a Hemo felújítására kiírt pályázatnak – rövidesen indul az építkezés

350 millióért eladó a szombathelyi SZTK

Mivel a város eddig nem élt elővásárlási jogával, a Vas Megyei Közgyűlés megbízott egy ingatlanközvetítő céget, hogy adja el a rendelőintézetet. Az SZTK most már azé lesz, aki többet ad érte.

Magasan ívelő híd a színházból a Pelikán parkba

A Weöres Sándor Színház díjnyertes ötletpályázatának tervezője, Kalmár László építészeti szempontból nagyon szereti, és értékesnek tartja az MSH és az SZTK épületét. A sportházat meg is hagyná, és továbbépítésre javasolja, az SZTK-t viszont elbontaná…

A Március 15-e téren épülhet az új szombathelyi színház

Akár közgyűlésnek is elment volna a lakossági fórum, ahol az önkormányzat azt tudakolta,hova épüljön az új kőszínház.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra