Szuper ár, egy kiló őzike csak 10 ezer forint! Még a hülyének is megéri

Hova szaladnak ilyen sietősen a magyar árak?

Az egyik nagyobb üzletláncban vásárolva lettem figyelmes néhány hirdetményre, amelyek mintha kifejezetten azért lennének hatalmas SZUPER ÁR! felirattal kitéve, hogy az ember pénztárcáján keresztül birizgálják az önbecsülését.

Az ám az igazán szuper, mikor egy kiló akármicsoda hús nem áll meg négy számjegyben. Frászt nem áll meg, elnézést, hisz a 9999 még épp egy egésszel kevesebb a 10 ezernél.

Micsoda árak!
Telefonos fotó

Mégis, 2021-ben talán már nem kell mentegetőzni amiatt, hogy mire ez a négy számjegy a szemlencsémtől a retinámon és az idegpályáimon keresztül a másodperc törtrésze alatt az agyam tudatos állományába száguld, öt számjegyűvé válik.

Mivelhogy én nem sok húst eszem, ha mégis, akkor is leginkább buzikarajt (vagyis csirkehúst, amit rendes férfiember úgy kerül, mint Rogán az érett nőket), nem éreztem az életemet kevesebbnek most, hogy tudom: szarvashús illata nem fogja belengni a konyhámat.

Csak ott marad ugye a kérdés, hogy kinek is olyan szuper ez az ár?

Annak, aki két-három adag husiért (legalábbis egy kiló vadhúsból szerintem nagyjából ennyi adag készül) kifizet 10 ezer forintot, tökmindegy, hogy az valójában 11.990 vagy szuper áron 9999. Annak, aki pedig csak álmodozhat róla, hogy őzgerinc lesz a vasárnapi ebéd, szintén tökmindegy.

Érezzük, hogy ez már rég nem a gazdaságos és laktató ebédről szól
Telefonos fotó

Elkezdtem aztán azon gondolkodni, hogy hova szaladnak még az árak? Vagy időközben így felvitte volna az Isten az átlag magyarok dolgát? Elvégre azzal talán nem árulok el nagy titkot, hogy az üzlet, ahol jártam, kifejezetten az átlagkeresetűek zsebével tart meghitt kapcsolatot. Akkor véletlenül keveredtek ide ezek a szuper árak?

Megnéztem azért, és képzeljék: Az őzgerinc, őzcomb és szarvasbélszín már 2018-ban is ugyanennyibe került.

Én eddig azt hittem, hogy a SZUPER ÁR! felirat valami olyasmit jelent, hogy ez a termék most kicsit olcsóbb, mint tegnap volt, most éri meg igazán megvenni. De ezek szerint inkább az a szuper, hogy vannak termékek, amik már három éve ugyanolyan piszok drágák.

Szuper ár, a hülyének is megéri! Aki viszont nem hülye, az tudja, hogy emésztés után a 10 ezer forintos őzgerincből is ugyanaz lesz, mint bármi másból, ami nyolcadannyiba kerül. Na, neki nem éri meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság