Öt Vas megyei takarékfiók zár be szeptember közepén

Gencsapáti, Sorkifalud, Vönöck, Káld és Hegyfalu érintett.

A Savaria szeptember 18-tól már nem nyit ki Gencsapátiban, Sorkifaludon, Vönöckön, Káldon és Hegyfaluban - írja az enpenzem.hu . A változást a Savaria Takarékszövetkezet is bejelentette weblapján . A gencsi fiókot a szombathelyivel, a sorkifaludit a rumival, a vönöckit a celldömölkivel, a káldit a sárvárival, a hegyfaluit pedig a répcelakival vonják össze.

Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) elnöke még júliusban azt nyilatkozta az énpénzemnek, hogy szeptemberig tesznek javaslatot a takarékok, hogy összesen hány fiókot terveznek összevonni vagy bezárni. Az SZHISZ elnöke szerint tudomásul kell venni, hogy a vidék változóban van, és ezzel a változással a takarékoknak is lépést kell tartaniuk. Az elnéptelenedett településeken található, alig használt, krónikusan veszteséges fiókokat be kell zárniuk.

Már csak pár hétig van nyitva a gencsi takarék
www.savariatksz.hu

A hosszútávú terv egyébként az, hogy a Savaria Takarék Szövetkezet, a Kisalfölddel, Kis-Rába mentivel és Lövő és Vidékével együtt fuzionálna. Hogy milyen formában és milyen névvel dolgoznának a továbbiakban együtt arról egyelőre még nincs konkrét döntés.

Az egyesülés csak egy folyamat a most elindultak közül. A részjegyek értékét ugyanis megnövelték, a legkisebb címlet 10 ezer forint. Akinek eddig ötszáz vagy ezer forintos részjegye volt, annak a különbözetet vagy be kell fizetnie, vagy ha nem szeretne ráfizetni, akkor akár vissza is válthatja a részjegyét. Egyes elemzők szerint ez a folyamat odavezet, hogy néhány Kormány közeli pénzember szerezhet többséget a takarékszövetkezetekben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság