Annyiszor lesz érvénytelen az iskolaigazgatói pályázat, ahányszor csak akarják

A szombathelyi Oladi Általános Iskolában háromszor írtak ki pályázat, egy pályázó volt, mégsem nevezték ki.

"Tankerületünk a hatályos jogszabályi előírások szerint bonyolította le az Oladi Általános Iskola intézményvezetői megbízására vonatkozó pályázatot.

Az eljárás megismétlésének nincs számszerű korlátja. Az eredményes pályázati eljárásig az intézmény szervezeti és működési szabályzata szerint az intézményvezető-helyettes látja el a vezetői feladatokat, és biztosítja az intézmény törvényes működését."

A fenti levelet a Szombathelyi Tankerülettől kaptunk, válaszul kérdésinkre. Tegnap írtuk Három pályázat után sem nevezték ki az Oladi Általános Iskola igazgatójává az egyedüli pályázót 2022. July 05. 20:59 , hogy három pályázat után sem nevezték ki az Oladi Általános Iskola igazgatójává az egyedüli pályázót.

Az iskolában a korábbi intézményvezető nyugdíjba vonulása miatt írtak ki pályázatot. Már háromszor, az egyedüli induló intézményvezető-helyettest, Favorido Erikát viszont nem nevezték ki. Ő azóta is "intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettesként" irányítja az iskolát.

Arról is írtunk, hogy az állami fenntartású iskolákban a belügyminisztérium köznevelési államtitkársága nevezheti ki az igazgatókat, amihez 2019 óta nem kell kikérni sem a pedagógusok, sem a szülők, sem a diákok, sem a szakmai szervezetek véleményét. Döntésüket indokolni sem kell.

A tankerület válaszából most az is kiderül, hogy a pályázatot annyiszor minősíthetik érvénytelennek, ahányszor csak akarják.

Erős a gyanú, hogy mindezt addig folytatják, amíg meg nem találják azt a jelöltet, akit az államtitkárság is elfogad. És ez már politika.

Az Oladi Általános Iskola példája neme egyedi, Szombathelyen máshol is előfordult már, hogy indoklás nélkül érvénytelenítettek intézményvezetői pályázatot,és ki tudja, hány ilyen lehet az országban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet