Csehek szállítottak tankokat és fegyvereket Szombathelyen keresztül?

Czeglédy Csaba, az ügy kirobbantója szerint az ilyen szállításokat meg kellene gondolni, amíg a szomszédban háború van.

Semmilyen katonai mozgás ne legyen Szombathelyen – a napokban ezt kezdeményezte Tankok Szombathelyen: Czeglédy Csaba a polgármester segítségét kérte March 14. 14:03 az illetékeseknél Szombathely polgármestere, Nemény András. Korábban Czeglédy Csaba, az ellenzék helyi országgyűlési képviselőjelöltje, arról posztolt a Facebookon, hogy tankokat szállítottak Tankokat szállítottak Szombathelyen keresztül az éjszaka March 14. 09:52 a városon keresztül.

A képviselőjelölt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, legalább húsz fotót és videót kapott szombathelyiektől, akikben riadalmat keltett, hogy este tíz és hajnali négy között Szombathelyen keresztül, négyesével „zsír új” tankokat szállítottak.

Forrás: Facebook / Czeglédy Csaba

Czeglédy hozzátette, fegyelmezett embernek tartja magát, még azelőtt, hogy megjelentette volna az ominózus posztot, az alapvető információkat begyűjtötte a fegyverszállítással kapcsolatban. Kiderült, hogy nem NATO-csapatmozgásról volt szó, és a magyar honvédségnek sem volt köze hozzá.

Mint mondta, civil kísérete volt a járműszerelvényeknek, amik túlméretes szállítmányként szállították a tankokat. A történtek után cseh újságírók keresték meg, akiktől megtudta, egy Excalibur Army nevű cseh fegyvergyártó- és fegyverkereskedő cég szállítmányról volt szó, amit a Fővárosi Kormányhivatal engedélyezett.

„Azt gondolom, teljesen jogos elvárás, hogy amíg a szomszédos országban háború dúl, magáncégek ne masírozzanak és ne vigyenek keresztül fegyveres szállítmányokat Szombathelyen. Én szombathelyi vagyok, nekem elsősorban Magyarország, azon belül pedig a szombathelyiek békéje a fontos” – mondta Czeglédy a műsorban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet