Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hiába örült az MSZP, a Jobbik egyedül lenyomja a baloldalt

A Tárki szerint a Jobbiknak egyedül több támogatója van, mint a baloldalnak együtt. Reggel még más adatokat kaptunk a Nézőponttól.

A pártvonzalom miatt a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásaira azért illik tisztes távolságból tekinteni - írtuk ma délelőtt Azt mondja a Fidesz-közeli kutatócég, hogy az MSZP megelőzte a Jobbikot 2016. January 27. 09:39 , azt sem titkolva, hogy az intézetet a Fideszhez közelinek tartják. Valóban meglepő adatokat közöltek ma reggel, nem is az volt a meglepő, hogy a Fidesz toronymagasan vezet, hanem az, hogy szerintük az MSZP a teljes lakosság körében megelőzte a Jobbikot.

Minden marad a régiben

Nem valószínű, hogy erre válaszként adta ki délután legújabb kutatásának adatait a Tárki, hiszen egy ilyen felmérés azért eklég hosszú időt vesz igénybe. De akkor is meglepő, miközben az általuk közölt adatokban semmi újdonság nincs, azt mutatják, hogy tulajdonképpen alig van változás a pártpreferenciákban.

Forrás: Tárki

A Tárki adatai szerint a teljes lakosság körében a Fidesz most 31 százalékon áll, ami két százalékpont növekedést jelent három hónap alatt. A többi párt adatainak változása a hibahatáron belül van, a Jobbik a második 12 százalékkal, az MSZP 7 százalékkal a harmadik. A DK 3, az LMP 2, az Együtt és a PM 1-1 százalékon áll, a bizonytalanok aránya három hónap alatt 45-ről 42 százalékra csökkent.

Forrás: Tárki

A biztos választóknál a Fidesz három hónap alatt 51-ről 54 százalékra javított, a Jobbik 23-ról 20 százalékra, az MSZP 12-ről 10 százalékra rontott. A többi párt támogatottsága nem változott, a DK 6, az LMP 4, az Együtt 3, a PM 1 százalékon áll.

Módszertan

A személyes kérdezésen alapuló adatfelvétel 2016. január 15 és 20. között zajlott 1001 fős országos véletlen mintán, ami reprezentálja az ország felnőtt lakosságát.

És Ön kinek hisz?

Egy nap alatt két kutatás eredményeit közölhettük, a legnagyobb különbség az hogy a Nézőpont szerint az MSZP visszavette a második helyet, a Tárki adatai viszont azt mutatják, minden a régi. Szavazzon, melyik intézetnek hisz!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra