Nagyot kaszálhatnak a munkaközvetítők, könnyebben jöhetnek távol-keleti vendégmunkások

Egy salátatörvényben könnyítik meg a vietnámi, indonéz, mongol, Fülöp-szigeteki munkások foglalkoztatását.

Vietnámi, indonéz, mongol, Fülöp-szigeteki vendégmunkások magyarországi foglalkoztatását tenné egyszerűbbé egy törvény, mely a héten kerül a parlament elé – írja a Népszava.

A javaslatot a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő törvénytervezetbe rejtették el. A javaslat értelmében minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül jöhetnének a távol-keleti vendégmunkások, akik munkavállalási engedély nélkül is dolgozhatnának, ha a kormány ezt rendeletben rögzíti.

A javaslat tulajdonképpen véglegesítené a járvány idején bevezetett átmeneti szabályozást, amit a veszélyhelyzet alatt hoztak a munkaerőhiány mérséklésére.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint azonban a lépés nem oldja meg a gazdaság problémáit, legfeljebb néhány munkaerő-kölcsönző vállalkozás keres rajta nagyot.

Arról, hogy ki foglalkozhat távol-keleti munkaerő közvetítésével szintén a kormány dönt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet