A szombathelyi TDK-nak nyújtott támogatást jelentett be Szijjártó Péter kedd délelőtt

A miniszter bejelentette, hogy l,5 milliárdos állami támogatásból építenek ki napelem- és hőszivattyú-rendszert.

Több mint 1,5 milliárd forint összegű vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a TDK Hungary Components Kft. - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten - írja a vállalat közleménye. A támogatás a kormány Gyármentő Programjának Közel 3 milliárd forintot kap a kormánytól a szombathelyi TDK és a Schaeffler - Frissített 2023. November 10. 14:04 részeként érkezik

A támogatásból és saját forrásból új napelem és hőszivattyús rendszert épít ki a TDK, a beruházással legkésőbb 2025 márciusáig végeznek. A vállalat az új rendszerrel éves szinten összesen 4000 háztartás éves energiaigényének megfelelő energiát termel meg. Ez elektromos autóval több mint 60 millió km megtételéhez lenne elegendő.

Szijjártó Péter bejelentést

A TDK az új energiahatékonyság-növelő beruházásnak köszönhetően éves szinten 2 ezer tonna CO2 kibocsátás-megtakarítást érhet el, ami több mint 150 ezer fa éves CO2 megkötésével megegyező mennyiség. A beruházásnak köszönhetően a szombathelyi TDK szinte teljesen gázfüggetlenné válik, így a vállalat ezzel is hozzájárul a lakossági energiaellátás biztosításához.

A vállalat a 2023-2026. között megvalósuló, 26 milliárd forint értékű beruházásához összesen 6,6 milliárd forint egyszeri vissza nem térítendő támogatást kap az államtól. Ennek köszönhetően új üzletág érkezik Szombathelyre, amely az elektromos autók iparágában alkalmazott szenzorok részére hoz létre új gyártókapacitást a városban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság