„Tegyünk ki mindent az asztal fölé”

Üzeni a szombathelyi városvezetés Pődör Zoltánnak, az SZKKA klubvezetőjének.

„Az idei költségvetésben az SZKKA-nak szánt támogatási összeget 30-ról 40 millió forintra emeltük, míg a tavalyról fennmaradó 15 millió forint támogatáshoz való hozzáférést jelentősen könnyítettük” – írta közleményében László Győző, a város sportért is felelős alpolgármestere.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A közlemény emlékeztet, a tavaly szeptemberi közgyűlésen valamennyi képviselő egyhangú szavazatával fogadták el azt a határozatot, mely szerint a klub részére történő további támogatások kifizetéséhez szükséges a klub teljes körű átvilágítása. Pődör Zoltán 2023. október 20-i sajtóközleményében vállalta a törvényes átvilágítást, valamint ígéretet tett Felügyelő Bizottság felállítására, melybe az Önkormányzat egy tagot delegálhat.

László Győző azt írta, annak ellenére, hogy a Pődör Zoltán által bejelentett Felügyelő Bizottság felállítása azóta sem történt meg, annak érdekében, hogy a klub működését segítsék, úgy döntöttek, hogy egyetlen feltételhez kötik a hozzáférést a tavalyról még fennmaradó támogatáshoz: ez a klubvezető által ígért Felügyelő Bizottság felállítása.

Tekintettel arra, hogy a Szombathelyi Haladás és a Falco KC csapatainál is önkormányzati felügyelő bizottsági tag követi nyomon az önkormányzat által támogatott sportklubok törvényes működését, úgy gondolják, hogy ez egy reális elvárás.

Az idei emelt szintű 40 millió forintos támogatáshoz is haladéktalanul hozzájuthat a klub, amint teljesíti a közgyűlés által egyhangúlag elfogadott átvilágítást.

Az alpolgármester hangsúlyozta, nem kérnek olyat, amit a klub vezetése nem vállalt, ugyanakkor a transzparencia és átláthatóság mindannyiuk - elsősorban a kézilabdázó gyerekek - közös érdeke.

„Ezúton kérjük Pődör Zoltánt, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyünk ki mindent az asztal fölé, hívjon össze részvételünkkel egy szülői - szurkolói ankétot, ahol mindenki felteheti kérdéseit és ahol lehetőség van arra, hogy közösen találjuk meg a klub sikerét szolgáló legjobb utat. A tiszta helyzetekben és a közvetlen kommunikációban hiszünk” – zárul a közlemény.

Mint ismert, Pődör Zoltán egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, Pődör Zoltán: „Támadás érte a közösségünket” February 29. 09:57 a szombathelyi városvezetés próbálja ellehetetleníteni a klubot, nem kapnak városi támogatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek