Még nem fogták el a Szentpéterfán lövöldöző embercsempészt - osztrák katonákra lőtt, keresik

Fegyveres férfit keres a TEK Szentpéterfán, miután valaki átlőtt osztrák oldalra. A fokozott rendőri jelenlét ellenére újabb embercsempészt is elfogtak.

Frissítés

Közben megkaptuk a rendőrségtől kért tájékoztatást. Ezt írták:

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

"Az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósított az embercsempész elfogására. A kutatás ez idáig nem vezetett eredményre.

A helyszínen tartózkodó rendőri egységek az ellenőrzésük során, a délelőtti órákban feltartóztattak egy ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművet, amelyet egy moldáv embercsempész vezetett. Ezzel kapcsolatos közleményünket a police.hu weboldalon olvashatja. "


Korábban írtuk

Sok járművel érkezett a TEK hétfőn délelőtt a Vas megyei, határmenti Szentpéterfára. Többek között a Kossuth utcai volt határőr őrsöt vették körül.

TEK bevetés Szentpéterfán - fegyveres férfit keresnek Fotó: Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu

Az évek óta elhagyott magántulajdonban a beszerzett adatok alapján feltételezték, hogy az a fegyveres húzza meg magát, aki nem sokkal korábban Magyarország területéről átlőtt osztrák katonákra Lövések dördültek Szentpéterfánál, az osztrák-magyar határon - Fotókkal frissítve 2022. January 17. 10:45 adott le lövést.

A TEK páncélozott járműve a szentpéterfai volt határőr őrs előtt Fotó: Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu

A TEK emberei drónt is használtak a terület feltérképezésére, illetve kutyát is láttunk, bevetésre készen.

A TEK drónnal is kereste a fegyverest
TM/Nyugat.hu

Közben a lövés miatt riadóztatott rendőrök Szentpéterfán megállítottak egy magyar, Z-rendszámos Renault személygépkocsit, amiben hazánkban illegálisan tartózkodó menekültek ültek.

Elfogott migránsok Szentpéterfán - Fotó Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu

A migránsokat elfogták. Az embercsempészről nincs információnk.

Renaultból kerültek elő migránsok Szentpéterfán
TM/Nyugat.hu

A településen lövedékálló mellényes rendőrök posztolnak.

Lövedékálló mellényben forgalmat irányító rendőr Szentpéterfán - Fotó: Tánczos Mihály
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sokkoló