Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Robbantással fenyegetőző, kábult férfit fogott el a TEK Szombathelyen

Családi problémák miatt akart végezni magával egy férfi, de előtte a belvárosi társasházat is fel akarta robbantani.

Tegnap este írtunk már Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: Gábor Áron utca, ahol a természetkárosítás már teljesen megszokott 2020. May 31. 15:18 róla, hogy a TEK redőrei hatoltak be az egyik Szelestey úti társasház lakásába, ahol elfogtak egy kábult, késsel és robbantással fenyegetőző férfit. Az első hírek túszejtésről szóltak, a helyszínen a férfi családtagjain kívül rengeteg bámészkodó jelent meg, akiket a rendőröknek kellett szétoszlatniuk.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

A tömegben rémhírek kezdtek terjedni, túszejtésről, csecsemőgyilkosságról, fegyveres rabló elfogásáról, és így tovább. Ezek egyike sem fedi a valóságot.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

Információnk szerint egy 40-es éveiben lévő férfi kapott kompromittáló felvételt egy hozzátartozójáról és emiatt kezdett őrjöngeni.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

Közeli ismerősétől tudjuk, hogy a férfi állítása szerint egy doboz nyugtatót, szorongásoldót, receptre felírt gyógyszert vett be, majd alkoholt ivott rá. (Azt, hogy ez meg is történt-e, nem tudjuk.) A büntetett előéletű férfi feltehetőleg már bódult állapotban telefonálgatott és kilátásba helyezte, hogy a halála előtt felrobbantja a Nádasdy Ferenc utca és Szelestey László utca sarkán álló épületet.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

Az utcában az is elterjedt, hogy már meg is nyitotta a gázcsapot, de erre vonatkozóan nincs olyan információnk, hogy ezt valóban megtette volna. A szolgáltatók emberei is a helyszínen voltak és megtették a kellő óvintézkedést, hogy a férfi terve ne sikerülhessen.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

Az utcában golyóálló mellényt viselő rendőrök álltak, majd megérkezett a TEK is nyolc járművel. Az alakulat felkészült arra, hogy a földszinti ablakon hatoljon be, de erre végül nem került sor. A rendőrök előtte elküldték az utcában összeverődött népes nézősereget.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

Információnk szerint végül az ajtót törték rá a férfire, akit kb. 20 perccel később hoztak ki. Addig azonban a területre visszaengedett környéken lakók véresebbnél véresebb történeteket meséltek, mi történik éppen a férfi lakásában. Előkerült az aktuális amerikai történet is. "Biztos rendőrök térdelnek a nyakán!" - jegyezte meg egy asszony.

TEK-es bevetés Szombathelyen
Tánczos Mihály

Az elfogott férfi a saját lábán, hátracsavart kézzel jött ki az épület főbejáratán és rendőrautóval szállították el a helyszínről, így egyáltalán nem biztos, hogy bevett egy doboz gyógyszert.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra