Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tele leszünk nemzetközi szuperexpresszel

Varsóba és Kolozsvárra is menni fognak Budapestről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft., valamint a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. készítheti el a Budapest–Kolozsvár nagy sebességű vasútvonal részletes megvalósíthatósági tanulmányát, nettó 750 millió forintért – adta hírül az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent tendereredmények alapján a napi.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A terveket 250–300 kilométer hosszú, jellemzően 250–300 vagy 350 kilométeres óránkénti sebességre optimalizált vasúti pályára kell elkészíteni, amely legalább évi 500 ezer utast szolgál majd ki. Emellett figyelni kell legalább kettő, átlagosan legalább 135 ezer lakosú város városi közösségi közlekedési rendszerébe történő csatlakozás, intermodális csomópont kialakítására is. Ezenkívül a folyókat (Tisza, Körösök, Szamos) keresztező hidak létesítésére is. A nyertesekkel szeptember 28-án kötött szerződést a NIF.

Nem ez lenne az egyetlen szuperexpressz Magyarországon: a vitatott szükségességű és megtérülésű, kínai hitelből épülő Budapest–Belgrád-vonal mellett a múlt héten derült ki, hogy 2021 közepére elkészül a V4-országok közlekedési összeköttetéseit javító, óránként 350 kilométer per órás sebességű Budapest–Varsó-gyorsvasút részletes megvalósíthatósági tanulmánya is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés