Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megnyerőtől a grillcsirkehordozóig: téli táskadivat

Milyen táskát hordanak a lányok Szombathelyen? Vizslattunk kicsit, amit láttunk, azt pedig véleményeztük.

Táskája mindenkinek van, akinek nincs, az gólem. Lányaink és asszonyaink esetében ráadásul nem is csak egy szükséges tároló, amibe beleszórható pipere és pirula, hanem egyenesen identitásformáló tényezőként van jelen, madarat tolláról, nőt a táskájáról, ugye. Persze mint sok mindennél, itt sem ildomos egyetlen darab után örökérvényűen hangzó megállapításokat tenni, hiszen más dolog, ha valaki edzésre siet a táskájával, mint ha bevásárolni vagy munkahelyre libeg vele a vállán - de azért kétségkívül megállapítható ez-az. Ha az emberről nem is, a táskáról mindenképpen.

Az alábbiakban nem összehasonlítunk, nem versenyeztetünk, sőt, még csak nem is pontozunk: egyszerűen két, sokat látott, trendérzékeny kollégánkat kértük meg - egy fiatal nőt és egy fiatal férfit -, hogy véleményezzék őket. A női nemet Viki (28), a férfiakat András (32) képviselte, kommentárjaik az egyes képek alatt olvashatók. Olvasóinkét is várjuk a hozzászólásboxban!

Téli táskadivat
BZ

Viki: Hagyományos szín, hagyományos sportos fazon, főleg a tinédzserek körében hódít, de a huszonéves korosztálynál is fellelhetünk belőle párat.

András: A Converse cipők főleg porban taposós fesztiválok nyerő kellékei a maguk parasztpunkos egyszerűségével. Ez utóbbi stílusjegy azonban egy táskán már nem feltétlenül mutat erényesen, kivéve, ha még bőven érettségi előtt állunk, és megengedhetjük magunknak, hogy ezzel a beleszarós semmilyenséggel üzenjünk a világnak: kicsit sem érdekel a véleménye.

Téli táskadivat
BZ

Viki: Fekete, egyszerű, kényelmesen telepakolható "örök darab".

András: A kevesebb néha több elvének elegáns érvényesülését látjuk ezen itt, egyszerűen jó ránézni, amiért nem harsog róla öles betűkkel a márkanév. Jegyezzük is meg gyorsan: a rohadtnagy betűk kerülendőek, hiszen ki kíváncsi a billogként hordott mozgó reklámokra?

Téli táskadivat
BZ

Viki: Ez a pöttyös táska igazán divatos darab - hiszen a pöttyök idén reneszánszukat élték -, főleg a merészebb hölgyeknek való.

András: Szinte biztos, hogy egy ilyen táska tulajdonosa mellett nem alszik meg a kapucsínó a szánkban a Bécsi Kávézóban, ahogy a nyolcvanas évek sem a visszafogottságáról volt híres - ezen a táskán ugyanis egyértelműen Samantha Fox viccesen giccses, színes, túlrúzsozott évtizede köszön vissza. Tényleg csak olyanokhoz megy jól, akik más tekintetben is élénkek, itt a királykék kabát például szintén ezt igazolja.

Téli táskadivat
BZ

Viki: Az ősz legkedveltebb színe az örök barna, kényelmes, praktikus, főleg azoknak, akik kerülik a feltűnést.

András: Hatványozottan bölcsészes-unalmas-öreganyós kivitel, aminek összképén a kapszulás bogyók és az arany berakás sem segít. Kiváló hímtaszító tereptárgy.

Téli táskadivat
BZ

Viki: A hétköznapokra elengedhetetlen darab, fekete, így mindenhez passzol, a mintás szegély teszi divatossá, praktikus, kényelmes.

András: A fekete bőr és a zsákszerűség egyszerre jelez(het) komoly nőt, aki azonban nem veti meg a játékosságot. Kellemes, liberális darab, főleg, hogy ránézésre az űrtartalma a szokásos cókmókok mellett egy laptop elpakolását és még egy közepes bevásárlást is lehetővé tesz.

Téli táskadivat
BZ

Viki: Nem is csinos, nem is divatos, és ráadásul a tervezők koncepcióját sem tudjuk soha megérteni. Szerencsére nem lakkozott.

András: Ismét egy céltalan ingyenreklám, de legalább a rút, vidékidiszkós hurkadzsekihez passzol.

Téli táskadivat
BZ

Viki: Jó választás, divatos, fiatalos, szinte bármilyen egyszínű kabáttal, farmernadrággal hordható.

András: Kicsit olyan, mintha egy négyzetrácsos túrazsákot hétfelé vágtak volna, és a legfelső részét meghagyták volna válltáskának, plusz rávertek volna még néhány szegecset, hátha jól fog kinézni. Tizenéveseknek még elmegy, utána legfeljebb csak szódával és elfordulva.

Téli táskadivat
BZ

Viki: A variálható vállpánt nagyon jó ötlet, miért nem készítik az összes táskát ilyenre?

András: Igen, az alternatív vállpánt tényleg remek dolog, bárcsak tartozna hozzá egy ötletes táska, nem egy olyan, amit mintha a MÁV női jegyellenőreinek talált volna ki a csak kávészínekben gondolkodni képes állami uniformis-manufaktúra. Persze grillcsirkét még mindig hordhatunk benne haza, biztosan melegen tartja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra