Teli zsebbel távoznak a mandátumhoz nem jutó volt képviselők

Novák Katalin hiába lesz köztársasági elnök májustól havi 4 millió forintos fizetéssel, ugyanúgy megkapja a háromhavi végkielégítését.

Háromhavi végkielégítésre jogosultak azok a képviselők, akik visszavonulnak, vagy nem jutottak be a Parlamentbe. Jár a búcsúpénz például a vesztegetéssel vádolt Völner Pálnak vagy éppen Simonka Györgynek is. Még a legrosszabbul keresők is 4 millió forint körüli összeggel kalkulálhatnak, de olyan is akad, aki több mint hat és félmillió forinttal távozhat – írja az atv.hu .

Nem távoznak üres kézzel azok, akik a következő ciklusban már nem lesznek parlamenti képviselők. A 24.hu számításai szerint 51 ilyen képviselő van. Nekik – legalábbis az országgyűlési törvény szerint – háromhavi végkielégítés jár. Az összeg a tiszteletdíjukat veszi alapul.

Jár a búcsúpénz a vesztegetéssel vádolt Völner Pál egykori igazságügyi miniszterhelyettesnek, aki ezzel rövid időn belül a második végkielégítését veheti fel. Az államtitkári posztról való lemondása után is kapott több millió forintot, még decemberben. Most 3 millió 950 ezer forintra számíthat. Simonka György, akire az ügyészség fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kért, ennél is többel távozhat. Bizottsági helye miatt ez az összeg 4,7 millió forint lehet.

Náluk is jobban járhat a hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt Boldog István. A kormánypárti politikus 5,9 millió forintot kaphat. Csakúgy, mint az MSZP-s Tóth Csaba, akit 280 millió forintnyi kenőpénz elfogadásával vádolnak.

Novák Katalin hiába lesz köztársasági elnök májustól havi 4 millió forintos fizetéssel, ugyanúgy megkapja a háromhavi végkielégítését – írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet