Teljes élet csonka végtagokkal - Emberi sorsok a Nyugat.hu-n

Teljes élet csonka végtagokkal: emberi sorsok a Nyugaton

/

letöltés 31.24MB
A szombathelyi Solymos Endre, háborús sérült kivételes életéről írt könyvet Peltzer Géza. A szerzővel beszélgettünk.

Solymos Endre szombathelyi fiatalember mindkét kézfejét és mindkét lábfejét letépte egy akna a fronton 1944-ben. A robbanószerkezet azért robbant fel, mert hibás volt. Solymos számára itt véget ért a háború, és megkezdődtek a küzdelmes békeévek. Solymos Endre azonban sosem veszítette el életkedvét, családot alapított, biciklizett, sportolt, járta a világot.

Csodálatos és csodálatra méltó életéről beszélgettünk Peltzer Gézával, aki könyvet írt erről a kivételes emberről.

Mint kiderült, Solymos Endre életén keresztül ráláthatunk arra, hogy sorstársai milyen helyzetben voltak az ő korában, mibe kapaszkodhattak, hogyan bánt velük a társadalom. Végül arra is választ kerestünk vendégünkkel, hogy vajon mennyit változott azóta a mozgásukban korlátozottak helyzete Magyarországon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast