Telt ház és közös szelfire éhes közönség fogadta Varga Juditot Szombathelyen, „az egyik legősibb magyar városban”

Az igazságügyi miniszter a Haladás-stadion VIP-termében mondta el véleményét a szankciókról és nemzeti konzultációról, amit nem ért a Nyugat. Pedig.

Varga Judit Szombathelyen járt – tudtuk meg az MTI híradásából.

Az igazságügyi miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjárás keretében tartott fórumot a Haladás-stadion VIP termében. Előtte egy sajtótájékoztató is volt.

Lapunk egyik eseményre sem kapott meghívót, így az alábbiakat a távirati iroda által kiadott anyagból állítottuk össze.

Ezek szerint Varga Judit azt mondta, hogy: "a nemzeti konzultáció minden honfitársunk számára" lehetővé teszi, hogy közvetlen módon megossza véleményét a magyar kormánnyal, elmondja, mit gondol "az országunkat legközvetlenebbül érintő kérdésekről".

Kitért arra: a nemzeti konzultációk rendszerét Nyugat-Európában még kevesen értik, ami elég furcsa, hiszen a demokrácia egyik legközvetlenebb eszköze.

MTI/Filep István

A konzultációk lehetővé teszik, hogy a kormány ne csak négyévente, a választások alkalmával kerüljön kapcsolatba a választókkal, hanem a nemzet sorsát érintő legfontosabb kérdésekben folyamatos legyen a párbeszéd - jelezte Varga Judit.

Emlékeztetett arra, hogy korábban olyan kérdésekben is, mint a migráció, a gyermekvédelem vagy a koronavírus elleni küzdelem, nagy sikerrel zárultak nemzeti konzultációk, segítséget nyújtva abban, hogy "nehéz, sokszor válságos helyzetekben" megfelelő kormányzati lépések szülessenek.

"Arra buzdítok minden magyar állampolgárt, hogy éljen a lehetőséggel, és a brüsszeli szankciókkal kapcsolatban is ossza meg velünk a véleményét. Nagyon fontos, hogy a magyar kormány megfelelő módon tudjon képviselni egy határozott magyar álláspontot (...), ezért a december 9-i határidőig mindenki töltse ki a konzultációs íveket, aki eddig még nem tette meg" - mondta.

Varga Judit úgy fogalmazott: egyértelműen látható, hogy a háború végét nem hozták el a brüsszeli szankciók, ezért csak azonnali tűzszünet és a béketárgyalások megindítása jelenthet kiutat a háborúból és abból a gazdasági válságból is, amelyet a szankciók okoztak Európának.

MTI/Filep István

Kérdésre válaszolva a miniszter kijelentette: a kormány konstruktív légkörben zajló, intenzív tárgyalásokat folytatott az Európai Bizottsággal, megállapodás született 17 olyan vállalásban, amely szakmailag elfogadható volt a magyar kormány számára.

A vállalások teljesítésén az ősz folyamán az Országgyűlés folyamatosan dolgozott; időközben merült fel a tizennyolcadik, az igazságszolgáltatás függetlenségét, illetve annak garanciáit érintő kérdés, amellyel kapcsolatban a magyar kormány azt vállalta, hogy március közepéig elvégzi a szükséges módosításokat - fűzte hozzá.

Varga Judit ugyanakkor megjegyezte: miközben a magyar kormány sok tisztviselője éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy a magyar emberek hozzájussanak a nekik járó uniós pénzekhez, a magyar baloldal az Európai Unió fórumain folyamatosan azért dolgozott, hogy a magyar emberek ne juthassanak hozzá az uniós forrásokhoz

Mindenesetre Varga Juditnak tetszhetett a rendezvény, mert három Facebook-bejegyzést is kitett róla.

Az elsőben azt írja,

Szombathely nem hagyja magát! Elmondjuk a véleményünket az elhibázott szankciókról

majd később

Szimbolikus helyen, az egyik legősibb magyar városban, Szombathelyen beszélgettünk Hende Csaba képviselő úr meghívására a helyiekkel a legfontosabb aktuális kérdésekről.

Két órával később egy újabb poszt került fel a „szelfigyárról”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet