Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tényleg más-más az íze különböző országokban a Coca-Colának?

A cég nem is rejti véka alá a választ.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány napja egy társasági beszélgetéseben az egyik sokat utazó hölgy hozta fel a Coca-Cola ízének ügyét, azt állítva, hogy az szinte minden országban más és más, és hogy mennyivel jobban szereti az ázsiai variációkat, mint a magyart.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Valaki hozzátette, hogy Ausztriában is jobb a kóla, mint nálunk.

Mások szkeptikusak voltak, mondván, az teljesen lehetetlen, hogy egy ilyen, szigorúan sztenderdizált termék különböző legyen, nem is beszélve arról, hogy köztudomású, hogy a receptet hét lakat alatt őrzik. Egyetlen receptet sem könnyű titokban tartani, nem lenne logikus és könnyű több tucatot.

Coca-cola.co.uk
Nos, az igazság kiderítése nem túl bonyolult. A brit Coca-Cola honlapján elég egyértelmű választ kapunk a kérdésre:

A különböző termékpaletta mellet „az italok ízért a helyi ízléshez igazítjuk. Vannak országok, ahol bizonyos ízek népszerűbbek, mint mások, és gyakran országokként is más összetevőket használunk – lebbenti fel a fátylat a cég.

Ennek csak részben mond ellent egy, a cég korábbi igazgatójától származó bejegyzés , amely szerint az italok ízében tapasztalható különbségek gyakran a kólaszirup életkorából is következnek, amely – akárcsak a bor – változik az idők során.

Az ex-igazgató szerint a recept gyakorlatilag ugyanaz, ugyanakkor például a cukor lehet nagyon különböző, ezt érezhetik a fogyasztók.

Az utóbbinak járt utána néhány évvel ezelőtt a Daily Mail . Az újság írása nem annyira az üdítőkben levő cukor minőségére koncentrált, hanem a mennyiségére.

És az eredmény több mint meglepő.

Különböző mennyiségű, de szörnyen sok cukor van ezekben az italokban
Dailymail.com

Kiderült például, hogy az említett Coca-Colában Thaiföldön sokkal kevesebb cukor van, mint Kanadában, és más italokban ez a különbség még ennél is sokkal nagyobb lehet.

Összefoglalva: Igen, a világ kólai különböznek. Hogy Magyarországon és Ausztriában különbözik-e, azt nem tudjuk. Várjuk olvasóink tapasztalatait is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés